magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vítanie Mikuláša je súčasťou liečby detských psychiatrických pacientov
@ Aktuálne -> Medicína      Dec 07 2007 - 10:19 GMT
(TASR) - Štedrá nádielka sladkostí a hračiek z rúk živého Mikuláša dnes potešila malých pacientov na II. Psychiatrickej klinike Fakultnej nemocnice Louisa Pasteura (FNLP) v Košiciach. Príprava programu pri tejto príležitosti je podľa psychiatričky Kataríny Ackermanovej vhodnou súčasťou liečby.

Balíčky so sladkosťami pripravilo vedenie FNLP a Miestny úrad mestskej časti Košice-Juh. Malí pacienti sa Mikulášovi za množstvo sladkých dobrôt a hračky odvďačili kultúrnym programom, ktorý si sami pripravili.

Pri liečbe sa podľa ordinárky pre detskú psychiatriu Kataríny Ackermanovej kombinuje individuálna a skupinová psychoterapia s užívaním liekov - psychofarmák. Malí pacienti sú počas dňa monitorovaní, cvičia a chodievajú na prechádzky do nemocničného parku. "Pri individuálnom prístupe obyčajne dobre napredujú," konštatovala Ackermanová. Akcia, akou je i vítanie Mikuláša, je súčasťou liečby a deti na ňu veľmi dobre reagujú a nadšene sa na ňu pripravujú.

Na oddelení detskej psychiatrie liečia deti s rôznymi poruchami správania a mentálne retardované deti. Často sa liečia pre hyperkinetickú poruchu, enurézy, tiky či poruchy reaktívneho charakteru, napríklad depresie alebo úzkostné stavy. Zriedkavé nie sú ani prípady detí so samovražednými sklonmi, schizofrenickými, maniodepresívnymi alebo obsedantno-kompulzívnymi poruchami.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]