magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Basketbal-EL: Karnay pred Hejkovou: "Nie je čo stratiť, ale dá sa veľa získať".
@ Aktuálne -> Šport      Dec 11 2007 - 13:29 GMT
(TASR) - Najžiadanejším artiklom týchto dní v Košiciach sú nepochybne vstupenky na stredajšie stretnutie Euroligy basketbalistiek. V stretnutí 6. kola C-skupiny privíta KOSIT 2013 Košice o 17.30 h v Steel Arene obhajcu prvenstva, hviezdami nabitý tím Spartaku Moskovská oblasť so slovenskou trénerkou Natáliou Hejkovou.

Pred piatimi týždňami vyhral Spartak tesne 62:60, ale teraz to bude úplne iný zápas. Už preto, že súper nastúpi v najsilnejšom zložení, teda aj s Američankami Tinou Thompsonovou, Sue Birdovou, Dianou Taurasiovou i Austrálčankou Lauren Jacksonovou. Chýbať nebude ani najlepšia strelkyňa prvého zápasu Srbka Ivana Matovičová, Chorvátka Vedrana Fonsecová či Ruska Tatiana Ščegolevová.
Košičanky nastúpia na svoje jubilejné 30. stretnutie v Eurolige. Doteraz z nich vyhrali iba päť, pritom posledné dva v tomto ročníku. Tie im určite zvýšili sebavedomie. Vo víťaznej zostave proti Lotosu Gdynia nemá štvornásobný slovenský šampión proti vysokému favoritovi naozaj čo stratiť. Naopak záujem o tento duel prekročil všetky očakávania, Steel Arena bude zrejme vypredaná a môže hlasivkami pomôcť domácemu kolektívu.
"V Steel Arene privítame, myslím si, najsilnejší a najbohatší klub sveta - Spartak Moskovská oblasť. Disponuje všetkým tým najlepším, čo na svetovom trhu pôsobí. Je to veľká výzva pre Košičanov, historický deň pre basketbalové Košice, pretože prvýkrát sa bude hrať táto krásna hra v tomto nádhernom športovom stánku. Ideme do zápasu s tým, že sa dá ťažko niečo stratiť, ale dalo by sa veľa získať. Dievčatá, keď podajú koncentrovaný výkon, ktorý bude zodpovedať našej hernej kvalite, tak môžeme uspieť, uhrať aj kvalitný výsledok. V každom prípade chceme potešiť diváka, pretože Steel Arena by mala byť zaplnená," povedal kormidelník Košičaniek Vladimír Karnay.

Tabuľka skupiny po 5.kole:
1. Gambrinus Brno 5 4 1 413:346 9
2. Spartak Moskovská oblasť 5 4 1 385:348 9
3. Lotos Gdynia 5 2 3 376:386 7
4. KOSIT 2013 Košice 5 2 3 335:348 7
5. US Valenciennes Olympic 5 2 3 323:371 7   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]