magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Klienti zariadení sociálnych služieb KSK sa prezentovali na výstavke.
@ Aktuálne -> Región      Dec 13 2007 - 09:00 GMT
(TASR) - Výrobky z textilu, zo skla, keramiky a ostatnú umeleckú tvorbu z tvorivej dielne klientov zariadení sociálnych služieb Košického samosprávneho kraja (KSK) prezentovali počas dvojdňovej verejnej výstavy v priestoroch Úradu KSK v Košiciach.

Na podujatí, ktoré sa dnes skončilo, sa zúčastnilo 11 zariadení v pôsobnosti regionálnej samosprávy a osem neštátnych subjektov, ktoré poskytujú sociálne služby.
Umelecká tvorba je spôsobom sebarealizácie hendikepovaných obyvateľov, ale tvorí tiež súčasť ich duševnej terapie, informovala Soňa Jakešová z KSK. Svoje výrobky ponúkajú na predaj aj prostredníctvom virtuálneho katalógu na web stránke KSK s kontaktom na zariadenie, kde si ich možno objednať. Počas výstavy si záujemcovia mohli nápadité dielka aj kúpiť. Najviac zaujali dekoračné predmety s motívom Vianoc, ktoré podčiarkovali atmosféru nadchádzajúcich sviatkov.
V zriaďovateľskej pôsobnosti Košického samosprávneho kraja je dovedna 14 zariadení sociálnych služieb s právnou subjektivitou, ktoré poskytujú služby pre 2015 fyzicky a duševne hendikepovaných klientov a dve zariadenia pestúnskej starostlivosti. V tomto roku bol ich rozpočet takmer 416 miliónov korún. Regionálna samospráva tiež poskytuje zo svojho rozpočtu dotáciu pre 64 neštátnych zariadení sociálnych služieb, ktoré v tomto roku dostali 197 miliónov korún. Na budúci rok je pre ne plánovaná suma 205 miliónov korún.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]