magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

U.S.Steel zamestná troch najlepších účastníkov rekvalifikačného kurzu.
@ Aktuálne -> Región      Dec 13 2007 - 15:20 GMT
Traja najlepší absolventi rekvalifikačného kurzu rezania kyslíkom dnes podpísali pracovné zmluvy s dcérskou spoločnosťou U.S. Steel Košice - spoločnosťou Vulkmont. Kurz bol súčasťou špeciálneho pracovného projektu košickej oceliarskej spoločnosti.

O zvýšenie kvalifikácie prejavilo záujem 23 Rómov. Školenie sa začalo 7. novembra v spolupráci so Stredným odborným učilišťom hutníckym v Košiciach-Šaci. Najlepší absolventi Milan Balog z Veľkej Idy, Tibor Čisár z mestskej časti Košice-Šaca a Stanislav Díro zo sídliska Lunik IX sa stanú od januára zamestnancami spoločnosti Vulkmont.
U.S. Steel Košice začala poskytovať prácu ľuďom zo znevýhodnených skupín v roku 2002. Prvé zmluvy na riadny pracovný úväzok podpísali obyvatelia Lunika IX a Veľkej Idy v roku 2004. V súčasnosti dáva spoločnosť príležitosť viac ako 150 ľuďom, ktorí formou personálneho lízingu pracujú v rôznych prevádzkach spoločnosti. Možnosť stať sa riadnym zamestnancom dostávajú každý rok najlepší z nich.
Podľa slov prezidenta spoločnosti Davida Lohra bude spoločnosť U.S. Steel s projektom zamestnávania ľudí zo znevýhodnených skupín pokračovať aj v roku 2008. Zdôraznil záujem firmy rozšíriť program o viac vzdelávacích aktivít. "Myslíme si, že školenia a kurzy nám môžu pomôcť pri výbere najlepších účastníkov programu a hľadaní potenciálnych zamestnancov pre U.S. Steel Košice, ale aj ďalšie spoločnosti, ktoré o program prejavia záujem," povedal Lohr.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]