magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Exprezident Rudolf Schuster vystavuje fotografie z Aljašky.
@ Aktuálne -> Región      Dec 14 2007 - 09:20 GMT
(TASR) - Exprezident Rudolf Schuster sa prezentuje oddnes v Slovenskom technickom múzeu v Košiciach kolekciou vlastných fotografií z výpravy na Aljaške v lete 2005.

Výsledkom expedície bolo okrem poznania prírody a ľudí vyše 4200 fotografických záberov a 31 hodín videozáznamu. Na Aljaške exprezident prekonal vyše 12.000 km leteckou dopravou, takmer 400 km vlakom, bezmála 6000 km autom, 2806 km loďami a člnmi a 175 km chôdzou. Z Košíc na Aljašku a späť je to ďalších 19.346 km. Dokopy Schuster precestoval 41.149 km, čo je viac ako obvod zemegule okolo rovníka (40.008 km).
Hlavným stanom expedície bolo mesto Anchorage. Odtiaľ podnikali cesty napr. na ostrov Kodiac, kde žijú najväčšie medvede - grizly s hmotnosťou až 680 kg alebo do národného parku Denali, okolo najvyššej hory severoamerického kontinentu – šesťtisícovky Mt. McKinley, na Aleutské ostrovy v Behringovom mori či za polárny kruh.
Výstava nadväzuje na predchádzajúcu fotovýstavu Brazília – Tri generácie pojednávajúcu o filmovej expedícii Schusterovcov do vnútrozemia Brazílie v 20. rokoch 20. storočia a o výpravách Rudolfa Schustera do povodia Amazonky v rokoch 1991 a 2001. Schuster sa cestovaniu a fotografovaniu venuje viac ako 40 rokov. Precestoval takmer celú Európu, americké kontinenty i niektoré krajiny Ázie a Afriky.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]