magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

HKM Zvolen - HC Košice 7:4 (3:0, 3:2, 1:2)) v 42. kole extraligy
@ Aktuálne -> Šport      Jan 13 2008 - 19:58 GMT
Góly: 5. a 38. Kubenko, 9. Klouda, 14. Babka, 23. Turek, 34. Hvíla, 59. Štork - 24. Kmiť, 29. Šimurda, 45. Weissmann, 48. Jendek. Rozhodcovia D. Konc, Baluška - Horínek, Junek, vylúčení 3:9, navyše Dlouhý 10 min za nešportové správanie, Hudáček 10 min za nešportové správanie - Špilár 5 min plus DKZ za napadnutie hlavy, presilovky 2:1, v oslabení 0:1, zmeny: 23. Lipovský za Petríka (Košice), 5015 divákov.

V 23. min opustil bránku hostí Petrík a symbolicky tak dal celému štadiónu najavo, že je opustený a bezradný. V tom čase viedli Zvolenčania už rozdielom triedy 4:0 a treba povedať, že úplne zaslúžene. Prvá tretina im vyšla excelentne, možno aj preto, že Košičania hrali ospalo, nevládne korčuľovali, nechali sa vylučovať ako na bežiacom páse a domáci si do odovzdanej koristi schuti zahryzli. Vyvàšili sa na nich tým najlepším spôsobom, vždy zblízka, s buldočou agresivitou, keď postupne Petríka prekonali Kubenko, v presilovkách Klouda, Babka a okamžite po skončení oslabenia v 23. min Turek. Priebežný stav bol na hodenie uteráka, našťastie Košičania, možno aj pod dojmom umývania hláv v prestávke, precitli a druhú tretinu celkom obstojne zvládli. Dokonca po góloch Kmiťa v oslabení po chybe L. Čierneho na modrej, a potom Šimurdu v 29. min sa priblížili súperovi na dva góly, no Zvolenčania opäť ukázali svoje sebavedomie prameniace už zo siedmeho víťazstva v nepretržitom rade za sebou. V 34. min Hvíla a v 38. min Kubenko donútili domácich divákov ku skandovanému potlesku a malej mexickej vlne.

V záverečnej tretine oživenie nastalo po typickom prieniku Weissmanna v 45. min a bývalý hráč Zvolena si tým najlepším spôsobom, gólom, napravil reputáciu za nevyužitý samostatný nájazd v oslabení ešte z prvej tretiny v 11. min. Divácka zvedavosť narástla v 48. min po nahrávke Weissmanna a Jendekovom góle v presilovke, navyše napätie mocnilo aj následné štúdium gólovej situácie od stola videorozhodcu. V 51. min Weissmann nevyužil samostatný nájazd, naprázdno pre hostí vyznela aj následná presilovka, v ktorej Špilár narazil hlavu Krayzela a vyslúžil si za to 5-min trest plus DKZ. V početnej prevahe trafil v 55. min Paciga žàdku, zvyšné minúty domáci odkontrolovali a zaslúžene zvíťazili. Od 57:52 min vsadili hostia na vabank s odvolaným brankárom, Kmiť v 59. min spálil tutovku, dokonale nechal vyniknúť brankára Hudáčka, no a 90 sekúnd pred koncom Štork do prázdnej bránky definitívne stanovil výsledok.

Hlasy trénerov po zápase 42. kola extraligy Zvolen - Košice (7:4):

Pavel Hulva (asistent HKM Zvolen): "Hodnotí sa mi príjemne, po dobrom výkone, hlavne pre divákov. Smerom dopredu sme podali dobrý výkon, vyšli nám vstupy do úvodných dvoch tretín, a to bolo dôležité. Košice potvrdili, že majú výborný útok, no okrem tretej tretiny, keď sme hrali viac do obrany, sme všetkým ukázali dobrú formu."

Ján Šterbák (HC Košice): "Nie som spokojný s výkonom, hlavne prvé dve tretiny, s množstvom chýb a koncoviek pre domácich. V tretej tretine sme sa zlepšili, aj v útoku sme celkom obstáli, dať štyri góly vo Zvolene, to sa musí bodovať. Na druhej strane dostať sedem je príliš veľa."   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]