magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Nohejbal: Do Nymburku Slováci za obhajobou, eurami a testom dejiska MS.
@ Aktuálne -> Šport      Jan 17 2008 - 10:10 GMT
(TASR) - Turnajom šiestich krajin Supersix v českom Nymburku otvorí 19. januára slovenská nohejbalová reprezentácia mužov tohtoročnú bohatú sezónu. Jej vrcholom bude v polovici novembra na rovnakom mieste svetový šampionát.

Zverenci reprezentačného trénera Jaroslava Žigalu, ktorí na sklonku minulého roka získali na ME v Trenčíne tri zlaté a jednu striebornú medailu, si odpočinuli sotva tri týždne. Prvým výkonnostným testom bude práve 2. ročník turnaja Supersix.
Hrať sa bude systémom každý s každým, vrcholom by mal byť záverečný duel ČR - SR. Slováci obhajujú prvenstvo z premiérového ročníka, navyše motiváciou sú prémie pre prvých päť tímov. Víťaz získa 900, druhý 700 a tretí 500 eur.
Slovensko budú reprezentovať Patrik a Martin Perunovci, Ján Brutovský, Milan Ižol, Ladislav Stupák (všetci DPMK Košice) a Silven Galus (KAC Košice). Do MS sú ešte v pláne turnaje v Rumunsku (8. marca Oradea), koncom júla v Prahe a zrejme i Francúzsku alebo vo Švajčiarsku. Hráči majstrovského DPMK Košice absolvujú aj finále Slovenského pohára a 4 turnaje seriálu Euro cupu.
"Po krátkej prestávke reprezentácia Slovenska v nohejbale začína sezónu. Je to turnaj šiestich krajín Supersix v Nymburku, kde okrem hlavných favoritov Česka a Slovenska budú zástupcovia z Francúzska, Švajčiarska, Rumunska a Maďarska. Na turnaji obhajujeme prvenstvo z minulého roku. Turnaj je špecifický tým, že každý zápas pozostáva z troch disciplín - jednotlivcov, dvojíc a trojíc. Po tomto náročnom turnaji je tu séria ďalších veľkých turnajov hlavne v Česku. Vrcholom tejto sezóny by mali byť MS v Českej republike, zhodou okolností v Nymburku. Ideme si obzrieť, ako to tam vyzerá, aká je hala, palubovka, zoznámiť sa trošku s prostredím," povedal pre TASR reprezentačný kormidelník J. Žigala.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]