magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Deti častejšie siahnu po liekoch, obesenie je výnimkou.
@ Aktuálne -> Medicína      Jan 17 2008 - 13:47 GMT
(TASR) - V prípadoch dvoch obesených chlapcov hospitalizovaných v Detskej fakultnej nemocnici (DFN) v Košiciach nešlo podľa detskej psychologičky I. kliniky detí a dorastu DFN Dany Lovašovej o motívy spojené so školou a blížiacim sa polročným vysvedčením. U staršieho chlapca svoju úlohu zohrala nešťastná láska. Mladší sa rozhodol takto vyriešiť súrodenecký konflikt.

"Deti najčastejšie siahnu po liekoch s cieľom upozorniť na seba či vystrašiť okolie, ale nie vždy s úmyslom zomrieť. Spôsob, aký si zvolili títo dvaja chlapci je veľmi drastický. Svedčí o tom, že naozaj chceli zomrieť. S najväčšou pravdepodobnosťou nešlo len o demonštračné konanie, aby upozornili na svoju situáciu," informovala TASR Lovašová.
"Je to apel na dospelých, aby aj týmto problémom, ktoré často zmetú zo stola, venovali pozornosť. Aj keď sa to dospelým nezdá, pre dieťa ide o veľmi vážne problémy, s ktorými si často nevie poradiť," reagovala psychologička.
Chlapci budú podľa nej potrebovať odbornú starostlivosť a pomoc psychológa. "Ihneď ako budú schopní nejakého kontaktu so psychológom, určite budú potrebovať nielen psychologické vyšetrenie, ale aj poradenstvo či dlhodobejšiu psychoterapiu," dodala Lovašová, ktorá sa počas svojej takmer 30-ročnej praxe nestretla s prípadom obesenia u detí.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]