magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Do DFN prijali dvoch maloletých samovrahov.
@ Aktuálne -> Medicína      Jan 18 2008 - 09:14 GMT
(TASR) - Do Detskej fakultnej nemocnice (DFN) v Košiciach v utorok 15. januára prijali dvoch chlapcov vo veku 14 a 11 rokov vo vážnom stave po pokuse o samovraždu. Stav mladšieho z nich je kritický.

Starší z nich, 14-ročný chlapec utrpel 13. januára viacnásobné poranenia pádom z výšky šiesteho poschodia do výťahovej šachty. Do Košíc ho priviezli v utorok z rožňavskej nemocnice. "Jeho stav je vážny, ale stabilizovaný," informovala TASR hovorkyňa DFN Veronika Krausová.
V ten istý deň popoludní prijali na Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny DFN v Košiciach 11-ročného chlapca z Kluknavy po obesení. "Je v resuscitačnej starostlivosti, v umelom spánku, jeho stav je veľmi vážny. K prognóze sa zatiaľ nedá vyjadriť," povedala Krausová.
Dieťa z Kluknavy sa podľa vyjadrenia hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jany Demjanovičovej obesil po predchádzajúcich nezhodách so svojou staršou sestrou. "Popoludní medzi 14.05 - 14.30 h sa chlapec po predchádzajúcich nezhodách so svojou o tri roky staršou sestrou priviazal šnúrkou od topánok o zábradlie drevenej poschodovej postele a následne sa na nej obesil. Našla ho jeho sestra, ktorá privolala rýchlu zdravotnú pomoc," uviedla Demjanovičová.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]