magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Dukla Trenčín - HC Košice 3:2 po sn v 44. kole extraligy
@ Aktuálne -> Šport      Jan 20 2008 - 05:27 GMT
(TASR) - Dukla Trenčín - HC Košice 3:2 po samostatných nájazdoch (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 22. Kollár, 45. Bobček, rozhodujúci nájazd premenil Huževka - 35. Gron, 56. Miklík. Rozhodovali: P. Jonák, Baluška - Galamboš, Jankovič, vylúčení: 4:3, navyše: Poljaček (Trenčín) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0, striedania: od 3. min Bobček za Malinského (Trenčín), 5820 divákov.

Mierna prevaha Dukly nestačila na pozornú obranu Košíc. Tie sa ubránili aj dvom presilovkám, keď v druhej pri vylúčení Jendeka mal gólovú šancu Huževka. Stretnutie sa začalo zle pre Malinského, ktorý dohral už v 3. min, keď ho vyradila z hry strela košického obrancu do obličaja. Nahradil ho Bobček. Záver tretiny bol v neúspešnej réžii domácich. Pri ojedinelom útoku hostí fauloval pred Hálom Trochta a Košice začali druhú časť hry presilovou hrou. Weissmann s Hunom sa snažili dostať Východniarov do vedenia, ale 4 sekundy pred koncom oslabenia si Kollár lišiacky obhodil Špeldu a z pravého krídla nedal Lipovskému šancu.

Hosťom až do 28. min trvalo, kým sa z tohto šoku spamätali. Lipovský bol v jednom ohni. Od polovice tretiny začali naberať Košice na obrátkach a v 35. min Gron vyrovnal, keď ho pred Hálom dostatočne nepokryl Urban. Hokej stúpal na kvalite so šancami na obidvoch stranách, ale brankári boli nepriestrelní. S maximálnym nasadením sa začala aj tretia tretina. V 45. min druhý útok Dukly dokonale uzavrel obranu hostí a po prihrávke na modrú čiaru delovkou Bobček prestrelil všetko, čo mu stálo v ceste. Dráma pokračovala, lebo o 27 sekúnd neskoršie išiel na trestnú lavicu Fatyka, ale druhý gól v oslabení mohol dať Pardavý. Od 52. min hrali Košice ďalšiu presilovku, ale dopadla ako predchádzajúce. Ïalšia za faul Kollára už bola pre obranu domácich neúnosná a Miklík vyrovnal. Po akcii Dukly musel situáciu posúdiť videorozhodca, ktorý konštatoval strelu do žàdky. Gól do konca riadneho času už nepadol, a tak sa predlžovalo za hráčskej prevahy Dukly keď v čase 59:15 bol vylúčený Bartoš. Predåženie takisto zostalo bez gólu, a tak sa o víťazovi rozhodovalo v samostatných nájazdoch, tie vo svoj prospech Dukla rozhodla Huževkom.

Antonín Stavjaňa, tréner Dukly Trenčín: "Zápas svojou kvalitou, nasadením a diváckou kulisou pripomínal vlaňajšie semifinále. Vzhľadom na minimálne bodové rozdiely, sme radi, že body zostali u nás a pri súčasnej výkonnosti verím, že vydržíme až do play off."

Ján Šterbák, tréner HC Košice: "Odohrali sme dnes výborné stretnutie, predovšetkým v obrannej fáze. Útočná hra síce nebola ideálna, ale hrali sme účelne a nie pre krásu. Nie som spokojný s prístupom hráčov k samostatným nájazdom, ktoré absolvovali akoby bez záujmu."   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]