magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Vodné pólo: Na extraligový titul favoritom košickí sršni, na medaily 4 kandidáti.
@ Aktuálne -> Šport      Jan 23 2008 - 14:05 GMT
(TASR) - Piatkovým duelom KVP Komárno - Slávia UK Bratislava sa počas nadchádzajúceho víkendu začína v maďarskom Komárome nový ročník extraligy vodných pólistov. Zostávajúce štyri zápasy I. dvojkola budú 26. a 27. januára v košickej krytej plavárni.

"Cez víkend štartuje extraliga vo vodnom póle za účasti 6 družstiev. Systém súťaže sa oproti minulému ročníku nezmenil, to znamená, že bude dlhodobá časť, kde sa družstvá stretnú doma a vonku. Potom bude nadstavbová časť, to sú 4 turnaje u družstiev, ktoré sa umiestnili na 1.-4. mieste. Piate družstvo ostáva bez ďalšieho účinkovania a šieste, ak víťaz I. ligy neprejaví záujem o postup, tak zohrá o posledné šieste miesto barážové stretnutie s druhým družstvom I. ligy," povedal na stredajšej tlačovej konferencii v Košiciach predseda ŠTK VZPŠ Viliam Illés.
Podľa papierových predpokladov, najmä kvality hráčskych kádrov, jednoznačným uchádzačom o titul je vlaňajší korunný princ súťaže ČH Hornets Košice. V kolektíve trénera Ladislava Bottlika je momentálne najviac seniorských reprezentantov Slovenska, a tak sa ani sršni netaja získať zlato. Na zostávajúce dve medailové pozície sú najmenej štyria kandidáti. Traja z nich si zmerajú medzi sebou sily už pri premiére.
Košickí policajti stratili po minulej sezóne ďalšie opory (najmä Semana, ktorý prestúpil do maďarského Pécsu a Kolárika získala ČH Hornets), káder sa ešte omladil. Najskúsenejším je seniorský reprezentant Ladislav Vidumanský ml., polovica z 24-členného kádra je v juniorskej alebo kadetskej reprezentácii, čo je však skôr perspektíva do budúcnosti. Cieľom je však medaila. O ňu sa chcú popasovať aj posilnení Topoľčanci, bratislavská Slávia UK, hoci reprezentant Janíček prestúpil do Novák. Tamojší chemici majú pozmenený káder, ale tak ako vysokoškoláci z Bratislavy sa aj úradujúci majster chce pokúsiť o niektorú z medailí, čo súťaži určite len pomôže.

program úvodného dvojkola:
25. januára: o 19.30 KVP Komárno - Slávia UK Bratislava (v Komárome)
26. januára: 17.15 ŠKP Košice - ŠK Topvar Topoľčany, 18.30 ČH Hornets Košice - NCHZ Nováky
27. januára: 9.15 ŠKP Košice - Nováky, 10.30 ČH Hornets Košice - Topoľčany
ďalšie termíny základnej časti:
II. dvojkolo 2.-3. februára
III. dvojkolo 9.-10. februára
IV. dvojkolo 15.-16. marca
V. dvojkolo 22.-23. marca
VI. dvojkolo 29.-30. marca
nadstavba:
1. turnaj 12.-13. apríla
2. turnaj 19.-20. apríla
3. turnaj 26.-27. apríla   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]