magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Autobusová linka č.12 sa rušiť nebude, čaká ju však čiastočná úprava trasy.
@ Aktuálne -> Doprava      Feb 01 2008 - 09:52 GMT

Medzi obyvateľmi Podhradovej pred časom kolovala informácia o plánovanom zrušení obľúbenej autobusovej linky č.12, premávajúcej na trase Podhradová-Barca a späť. Malo sa tak stať v súvislosti s plánovanými zmenami v mestskej hromadnej doprave, ktoré na tento rok DPMK chystá. Vďaka tlaku zo strany občanov tohto jedného z najstarších košických sídlisk, ktorí za zachovanie svojej obľúbenej linky dokonca vypísali petičnú akciu, ako aj starostky Severu Andreji Takáčovej sa napokon DPMK rozhodol linku ponechať v súčasnej podobe, akurát s malou zmenou trasy.

„Áno, linka č.12 bola navrhovaná na zrušenie a preprava z Podhradovej bola plánovaná len linkami 29 a 16 s posilnenými intervalmi,“ uvádza vo svojom stanovisku vedúci oddelenia prípravy dopravy DPMK a.s. Ing. Roman Danko.

Podľa jeho vyjadrenia bude 12-ka premávať po novom na trase Podhradová - Technická univerzita - Nová Nemocnica - Hlavná pošta - Dom umenia - Rastislavova - Stará nemocnica - Barca - Šebastovce, čím bude zároveň vytvárať občanmi mesta žiadané spojenie Novej a Starej nemocnice.

„Na tejto linke sa ráta s intervalom 15 minút v špičke, 30 minút v sedle a popoludňajšej špičke. Linka č. 16 ostáva v pôvodnej trase s intervalom 10 minút v rannej špičke, 15 minút
v popoludňajšej špičke a 20 minút v sedle,“
uvádza sa ďalej vo vyjadrení, ktoré nám prostredníctvom elektronickej pošty zaslal do redakcie Ing.Danko.

Čiastočnou úpravou by mala takisto prejsť trasa linky číslo 29. Tá je navrhovaná v trase Kavečany – OC Mier – Stará nemocnica – Verejný cintorín, s intervalom 30 minút v priebehu celého dňa. Podľa vyjadrenia Ing. Danka trasa linky 29-ky v tejto podobe zabezpečí intervalovo priaznivejšie spojenie s Novou a Starou nemocnicou.

Igor PETRUŠKA
Foto: archív   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]