magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Letterstone investuje do polyfunkčného komplexu 2 miliardy Sk
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Feb 27 2008 - 21:21 GMT
(TASR) - Približne 2 miliardy Sk investuje v Košiciach britská developerská a investičná skupina Letterstone do projektu polyfunkčnej obytnej zóny Central Park. Právoplatné územné rozhodnutie očakáva v nasledujúcich dňoch a byty začnú predávať developeri už od štvrtka 28. februára.

Výstavba by sa mala začať v júni tohto roku. "Po dokončení vyrastie v komplexe pozdåž Ondavskej ulice 382 bytov na celkovej ploche 23 120 m2. Otvorenie komplexu je naplánované v roku 2011", uviedla pre TASR marketingová manažérka Letterstone Slovakia Martina Satmarová.
Pri vstupe na slovenský trh zohľadnila spoločnosť najmä priaznivý ekonomický vývoj Slovenska ako aj vhodné sociálno-ekonomické podmienky pre investovanie.
"Slovensko považujeme za krajinu s veľkým potenciálom z hľadiska hospodárskeho rastu a priaznivými daňovým a podnikateľským prostredím, uviedol investičný manažér spoločnosti Letterstone Slovakia Edward Stevenson.
Región Košíc disponuje veľkým potenciálom a rastúce investičné aktivity spolu s narastajúcou životnou úrovňou dávajú predpoklady na to, že aj dopyt obyvateľov po bývaní spojenom s komplexnými službami sa bude zvyšovať, vysvetlil Stevenson dôvody rozhodnutia investovať v Košiciach. Ocenil aj ústretový prístup košickej samosprávy ako aj orgánov v rozhodovacom konaní. Investor už má po 18 mesiacoch za sebou najzložitejšie etapy prípravy projektov, vrátane štúdie posudzovania vplyvov na životné prostredie a čaká už len na územné rozhodnutie.
Projektovým manažérom projektu je slovenská firma Rabit Engineering a architektonické riešenie pripravuje anglický ateliér Benoy, ktorý sa podieľa aj na projekte Twin City v Bratislave a Auparku v Košiciach.
Projekt je zameraný predovšetkým na dvojizbové (40%) a trojizbové (35%) byty s rozlohou približne 55 až 75 m2. Pre obchodné priestory bude k dispozícii 1 048 m2 na prízemných podlažiach komplexu a relaxačné centrum sa bude nachádzať na ploche 1 318 m2. Súčasťou komplexu budú kancelárske a obchodné priestory ako aj relaxačné centrum. K dispozícii bude vyše 600 parkovacích miest. V areáli bude tiež hotel pre 200 hostí. V službách pribudne približne 100 nových pracovných miest.
Spoločnosť pripravuje okrem Košíc aj moderné relaxačné a obytné komplexy v Tatranskej Lomnici a v Banskej Bystrici.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]