magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Súd v prípade zavraždeného Stojku by mohol rozhodnúť 1. apríla
@ Aktuálne -> Región      Feb 29 2008 - 15:16 GMT
(TASR) - O jednom z najdlhšie vlečúcich sa sporov, ktorý sa týka vplyvných skupín podsvetia, dnes opäť pojednávali na Krajskom súde v Košiciach. Pred senát predstúpili obžalovaní v kauze tzv. kolárikovcov, ktorí sa mali dopustiť trestného činu vraždy formou spolupáchateľstva. Uviedla to v dnešnom spravodajstve televízia TA3. Pojednávanie senát odročil.

Siedmi obžalovaní, ktorí údajne patrili do organizovanej skupiny, mali ešte v novembri 1999 pred košickou reštauráciou zavraždiť Miroslava Stojku. Ten pôvodne patril do skupiny kolárikovcov, no neskôr prešiel ku konkurenčnému klanu boržovcov. Jeho likvidáciu si mal objednať dnes už nebohý Karol Kolárik.
"Nešli sme nikoho zabiť, išli sme na diskotéku. Cítime sa nevinní," uviedol pre TA3 obžalovaný Róbert F. Podľa prokurátora muži vylákali Stojku na terasu reštaurácie, kde ho obkľúčili, dosekali mačetou a doteraz neznámy muž ho následne postrelil.
Keďže dvoch z obžalovaných trestne stíhajú aj v iných kauzách, súd musí preveriť, v akom stave sú. Ak budú splnené všetky podmienky, vo veci vraždy by mohol rozhodnúť na pojednávaní 1. apríla.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]