magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Tepláreň vráti odberateľom za minulý rok vyše 74 miliónov Sk.
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Mar 12 2008 - 15:57 GMT
(TASR) - Tepláreň Košice (TEKO), a. s., vráti svojim odberateľom na východnom Slovensku časť peňazí, ktoré v uplynulom roku zaplatili za teplo a teplú vodu. Podľa riaditeľa obchodného úseku Juraja Slafkovského čiastka v prospech košických odberateľov predstavuje vyše 71,5 milióna Sk a v meste Prešov je na úrovni viac ako 2,7 milióna Sk.

Podľa prepočtov TEKO by priemerná predpokladaná suma na jednu domácnosť mohla byť až do 1 000 Sk. Platí však zásada, čím je vyššia spotreba, tým vyššia bude vrátená suma, uviedol pre TASR Slafkovský.
Ako ďalej informoval, úsporu finančných prostriedkov dosiahla spoločnosť hlavne vplyvom investícií do modernizácie výrobných zariadení, optimalizačných opatrení vo sfére riadiacich procesov, zvýšenej produktivity práce zamestnancov a tiež znížením cien niektorých palivových vstupov.
Peniaze na účty odberateľom, medzi ktorými sú aj distribučné spoločnosti, bytové podniky a správcovské spoločnosti, začne TEKO zasielať tento mesiac v závislosti na výške dodaných gigajoulov tepla.
Výška vysporiadanej čiastky závisí od obchodného vzťahu medzi domácnosťami a ich dodávateľmi tepla. Podľa Slafkovského o výslednej sume na jednu domácnosť tak rozhodnú priamo oni. Obyvatelia by ju mali mať zahrnutú v aktuálnom ročnom vyúčtovaní za teplo. "Odporúčame, aby sa o výške uvedeného preplatku informovali u svojich dodávateľov tepla", dodal obchodný riaditeľ.
TEKO, a.s., Košice, patrí k najväčším výrobcom a distributérom tepla vo forme horúcej vody a pary v sústave centralizovaného zásobovania teplom na Slovensku. Pôsobí na trhu s tepelnou energiou v meste Košice a Prešov. Kogeneračný spôsob výroby je charakteristický vysokou účinnosťou a výrazne prispieva k ochrane životného prostredia.
Teplom na vykurovanie a prípravu teplej úžitkovej vody spoločnosť zásobuje až 85 % domácností mesta Košice, podnikateľské subjekty a ďalšie inštitúcie. Z celkového ročného odberu približne 4100 Tj v Košiciach a Prešove tvoria 65 % domácnosti, 30 % verejný sektor a 5 % priemysel.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]