magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

K príčinám výbuchu plynového potrubia sa vyjadria experti.
@ Aktuálne -> Región      Mar 17 2008 - 20:02 GMT
(TASR) - K príčinám výbuchu a následného požiaru distribučného plynovodu za obcou Slanec v okrese Košice-okolie sa vyjadria experti.

"V súčasnosti sú na mieste udalosti experti z Kriminalisticko-expertízneho úrad Policajného zboru (KEÚ PZ) Košice, zisťovateľ príčin požiarov z Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), technik Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) a v priebehu zajtrajšieho dňa prídu na miesto aj ďalší privolaní experti. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci všeobecného ohrozenia," informovala TASR Jana Demjanovičová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach.

K výbuchu a rozsiahlemu požiaru plynového potrubia došlo dnes okolo 5.50 h v lesnom poraste v katastri obce Slanec v okrese Košice-okolie.

"Na mieste vznikol kráter s rozmermi 3 x 40 metrov a potrubie bolo rozhádzané vo vzdialenosti cca 100 metrov. Zasahovali hasiči z Košíc, Trebišova a Moldavy nad Bodvou. V dôsledku toho bola odklonená doprava z obce Bohdanovce na obec Blažice a z obcí Zemplínska Teplica, Kalša a Čeľovce na horský priesmyk Dargov. Dopravné obchádzky boli okolo 11.00 h odvolané," doplnila Demjanovičová.

Z dôvodu hrozby ďalšieho výbuchu plynu bola časť obyvateľov obce Slanec evakuovaná do miestneho kultúrneho domu. Pri požiari k zraneniu osôb nedošlo.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]