magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na sedem miliónov Sk odhadli predbežnú škodu SPP z výbuchu plynovodu.
@ Aktuálne -> Región      Mar 18 2008 - 17:13 GMT
(TASR) - Na približne 7 miliónov korún odhadli predbežnú škodu Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) z pondelkového (17.3.) výbuchu na plynovom potrubí v katastri obce Slanec v okrese Košice - okolie. Následkom výbuchu došlo aj k požiaru okolitého lesného porastu, ktorého majiteľ Lesy SR, š.p., závod Sobrance, škodu doposiaľ nevyčíslil.

Ako informovala TASR dnes krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová, výbuch na vysokotlakovom tranzitnom plynovode Ruská - Mokrý Háj nastal v pondelok o 5.45 h z doposiaľ nezistených príčin. Explóziou zemného plynu z potrubia o priemere 700 mm došlo k deštrukcii plynovodu v dåžke 34 m.
Pri výbuchu sa nikto nezranil. Na likvidácii požiaru sa podieľali príslušníci Hasičského a záchranného zboru Košice, Košice – okolie a Trebišov. Na miesto explózie vyslali expertov Kriminalisticko-expertízneho ústavu Policajného zboru v Košiciach.
Príčina explózie je v štádiu šetrenia.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]