magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Hokej: Skalica proti Košiciam o historický postup, Pálffy bod od rekordu Demitru.
@ Aktuálne -> Šport      Mar 27 2008 - 18:07 GMT
Jedno víťazstvo delí hokejistov Skalice od historického postupu do finále Slovnaft extraligy. Záhoráci v stredu na domácom ľade odvrátili prvú šancu Košíc, keď po dráme zvíťazili 3:2 a vyrovnali stav semifinálovej série na 3:3. O finalistovi tak rozhodne piatkový siedmy zápas v košickej Steel Aréne.

"Približne vieme, čo môžeme od Skalice v rozhodujúcom zápase očakávať. Musíme sa zregenerovať a takticky sa na zápas svedomite pripraviť. Doma nezvykneme robiť toľko chýb, ako sme predviedli v Skalici, preto verím, že to tak zostane aj teraz," povedal pre TASR asistent košického trénera Anton Tomko. Východniari v šiestom zápase dvakrát viedli, no góly Žigmunda Pálffyho a Juraja Mikúša v úvode poslednej tretiny strhli víťazstvo na domácu stranu. Skalický kouč Peter Oremus si uvedomuje, že podobný luxus si jeho zverenci na košickom ľade nemôžu dovoliť. "Dôležité bude streliť prvý gól a vytvoriť si proti domácim tlak, s ktorým sa nebudú vedieť vyrovnať. Čaká nás skvelá atmosféra, nech si to teda chlapci medzi sebou na ľade rozdajú a nech lepší vyhrá," skonštatoval Oremus. Pálffyho pred posledným semifinálovým duelom delí už len jediný bod od vyrovnania extraligového rekordu Pavla Demitru, ktorý v sezóne 2004/05 nazbieral v drese Dukly Trenčín 99 bodov. Hviezdny útočník v skalických radoch si atmosféru siedmeho zápasu play off vychutnal už počas svojho zámorského pôsobenia v Los Angeles. "Bol to super pocit. Veľa hráčov sa nedostane až tak ďaleko. Myslím si, že snom každého hokejistu je dostať sa do semifinále a bojovať o finále. Či už je to slovenská, nemecká alebo zámorská liga, každý do toho ide na sto percent," povedal Pálffy a pokračoval: "Máme to dobre rozohraté, ale musíme zostať na zemi. Treba bojovať o každý puk a určite sa nám to vráti."
Skaličania sa do finále slovenskej extraligy doposiaľ ani raz neprebojovali a ich najväčším úspechom je bronz z roku 1999. Košičania si zahrali o titul už sedemkrát, z toho trikrát úspešne. Jedným z postupových faktorov bude podľa košického asistenta Tomka momentálne fyzická dispozícia hráčov. "Sily postupne ubúdajú, šesť zápasov urobí s mužstvom svoje. Kondícia hráčov môže byť rozhodujúca."

zdroj: TASR   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]