magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Medzinárodná konferencia Visegrád komunalfórum sa uskutoční v apríli.
@ Aktuálne -> Región      Mar 31 2008 - 14:22 GMT
Prvé fórum stredoeurópskych miestnych, regionálnych i nadregionálnych politikov sa uskutoční v rámci medzinárodnej konferencie Visegrád komunalfórum 2008, ktorá sa bude konať v dňoch 29. a 30. apríla v Košiciach.

Konferencia bude venovaná štyrom tematickým blokom. Jej účastníci sa dotknú bezpečnosti a ochrany schengenských hraníc, migrácii a presídľovania občanov a venovať sa budú aj ekonomickému a kultúrnemu rozvoju regiónov. Diskutovanou témou bude aj oblasť perspektív obcí a miest V4.
"Konferenciu vnímame ako krok k úspešnej tradícii. Tém bude veľa, no dobrí susedia majú stále o čom rozprávať a majú si v čom pomôcť. Veríme, že krajiny V4, ich regióny i ľudia sú dobrými susedmi, ktorí sú otvorení a bezprostrední," uviedli včera pre TASR organizátori podujatia. Za dôležitú označili aj účasť ukrajinských zástupcov.
Úvodné slovo na konferencii prednesie podľa organizátorov prezident SR Ivan Gašparovič. Účastníkom akcie sa prihovorí aj starosta mesta Schengen Roger Weber. Medzinárodnú konferenciu pripravuje spoločnosť Euroed.

zdroj: TASR   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]