magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Kolektívne vyjednávanie v U.S. Steel Košice uviazlo na zvyšovaní miezd.
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Mar 31 2008 - 14:24 GMT
Na dohode o raste miezd uviazlo podľa odborárov vyjednávanie v hutníckej spoločnosti U.S. Steel Košice (USSK) o kolektívnej zmluve na roky 2008 - 2011. Vyjednávači majú za sebou 13 kôl. Zamestnanci spoločnosti začali v týchto dňoch na znak solidarity a podpory vyjednávačov za Odborový zväz Metalurg nosiť na pracovných odevoch nálepky. Medzi hutníkov ich rozdali odboroví predáci vyše 10 000.

Podľa vyjadrenie odstupujúceho prezidenta USSK Davida Lohra, ktorého vystriedal vo funkcii George Babcoke, "kolektívne vyjednávanie prebieha za stolom s odborármi a manažment ho nemieni komentovať na inom fóre. Informovať o ňom bude spoločným vyhlásením po jeho skončení". Lohr uviedol, že USSK má odmeňovací systém, ktorý dokáže odmeniť zamestnancov na základe hospodárskych výsledkov. K priemernej mzde v USSK pripomenul, že je vyššia ako je celoštátny priemer na Slovensku.
Ako spresnil pre TASR hovorca USSK Ján Bača, kolektívne vyjednávanie pokračuje tento týždeň.
Podľa odborárov sú ich požiadavky namieste, pretože USSK dosahuje od príchodu amerického investora dobré hospodárske výsledky.
Potvrdil to aj nastupujúci prezident spoločnosti Babcoke s tým, že USSK sa podieľala aj na dynamickom raste celej korporácie U.S. Steel so sídlom v americkom Pittsburghu.
USSK má v súčasnosti približne 14 500 zamestnancov. V závere roka 2007 prišlo vedenie spoločnosti s projektom výhodného odchodu pracovníkov do predčasného dôchodku. Podľa Lohra ho využilo, respektíve využije do konca roku 2008 približne 1500 ľudí.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]