magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Karpatská nadácia podporí menej zabezpečených žiadateľov o granty.
@ Aktuálne -> Región      Apr 02 2008 - 14:23 GMT
Karpatské mosty, nový grantový program Karpatskej nadácie (KN), podporí najlepšie karpatské vidiecke rozvojové iniciatívy finančne menej zabezpečených žiadateľov o prostriedky z európskych programov. O pomoc sa môžu uchádzať mimovládne neziskové organizácie a miestne samosprávy z Prešovského a Košického kraja.

"Väčšina európskych projektov vyžaduje od žiadateľa o grant spolufinancovanie rozpočtu projektu. Mnohé mimovládne organizácie, ale aj samosprávy menších obcí nemajú na túto povinnosť k dispozícii potrebné prostriedky, a tak sa často ani nepokúsia žiadať o grant. KN chce týmto programom uľahčiť aj menej finančne zabezpečeným, ale iniciatívnym žiadateľom so sľubnými nápadmi prístup k zdrojom z európskych fondov na miestne rozvojové projekty," uviedla Laura Dittel, riaditeľka KN. Nadácia poskytne podporu maximálne desiatim projektovým zámerom, ktorým udelí plánovací grant, prípadne poskytne odbornú pomoc pri príprave projektu a finančné prostriedky na spolufinancovanie projektu do výšky 10 percent rozpočtu.
KN je jednou z piatich členských organizácií regionálnej cezhraničnej siete, poskytuje granty a technickú pomoc mimovládnych neziskovým organizáciám a miestnym samosprávam najmä na programy regionálneho ekonomického rozvoja a podporu cezhraničných aktivít.

zdroj: TASR   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]