magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Hokej-finále: Košičania s vedomím prelomenia smoly, Slovan to neberie tragicky
@ Aktuálne -> Šport      Apr 07 2008 - 15:40 GMT
Dva odlišné výsledky prinieslo finálové pokračovanie play off hokejovej Slovnaft extraligy pred vypredaným hľadiskom košickej Steel Areny. Prehru 0:2 vrátili hostitelia bratislavskému súperovi dvojnásobne a to znamená, že belasí ešte nemajú siedmy majstrovský titul vo vrecku a východniari si minimálne o jeden zápas predåžili sezónu.

Hrať po piatich rokoch znovu finále extraligy a po deviatich získať titul bola silná motivácia pre košický kolektív. Po troch prehrách po sebe už mali Košičania hlavný cieľ zvíťaziť a nezopakovať finálovú sériu 0:4 so Slovanom zo sezóny 2002/3. V kabíne znelo jednoznačne - niet sa už na čo šetriť, vyhrať musíme už kvôli naším fanúšikom. V oboch zápasoch mali aktivitou navrch, ale aj nervozita a šťastie im hlavne v prvom zápase nepomohli. Obrat nastal v momente, keď v druhom stretnutí Miklík po 119. minútach prekonal "komplex" Hovi, stretnutie dohrali v pohode a pre zmenu sa z vychytanej nuly tešil košický brankár Lipovský.

"Bol to podobný zápas, akurát my sme dali ten prvý gól. O to viac nás môže mrzieť včerajšok, že sme my nešli do vedenia. Mohlo byť 2:2, tak ako sme si to všetci želali. Ideme to skúsiť do Bratislavy, jedna výhra tu je, sila mužstva tu je, takže môžeme to tam uhrať. Obrana pracovala výborne aj včera, tie zápasy boli podobné. Slovan nemal nijaké vyložené šance, bolo to o tom prvom góle a ten sme dali dnes my," povedal košický brankár Lipovský.
Jeho náprotivok Sasu Hovi zobral výsledok 4. finále športovo. "Bolo to 1:0 po dvoch tretinách. Keď sme dostali druhý gól nálada šla dole, pretože v play off je veľmi ťažké dávať góly. Keď padol tretí, mal som už veľa čo chytať. To je hokej, je už ťažké vrátiť sa do zápasu. Štyri góly nie sú zase tak veľa, keď doma zahráme lepšie, môžeme vyhrať."
Domáci kapitán Peter Bartoš patrí spolu s Javínom a Jendekom k trojici Košičanov, ktorí odohrali všetkých 70 zápasov v tejto sezóne a nechceli by ju už skončiť. Po víťazstve 4:0 v 40. vzájomnom súboji Košíc a Bratislavy v play off bol spokojný, ale séria ešte pokračuje. "Sme radi, že už to tam padlo a potom sme sa možno trošku aj uvoľnili. Je dobré, že sme ten zápas vyhrali. Nový zápas sa začína od 0:0 a my sa poučíme z tých dvoch zápasov, ktoré sme tam hrali. Chceme sa ešte vrátiť do Košíc," celkom jasne definoval úmysel, s akým Košičania pôjdu na piaty finálový duel do Bratislavy.
V opačnej role bude bratislavský Slovan, ktorý potrebuje v domácom prostredí urobiť v pondelok najťažší, posledný krok - vyhrať a obhájiť titul. Je však k nemu bližšie ako východniari. Tréner belasých Zdeno Cíger nerobil z prehry 0:4 tragédiu, nehovoril o titule, naznačil len to, čo môže byť v najbližšom súboji o titul dôležité. "Samozrejme, chýbal tentoraz taký dôraz, to podvedomie funguje u hráčov. Neboli takí dôrazní aj pri zakončovaní. Sme však radi, že sme získali zápas u súpera, čo je veľmi dôležité. ažko sa už dá niečo meniť. Hovorím je to o zlomových situáciách - kto dá prvý gól, kto je trpezlivejší, disciplinovanejší, každé vylúčenie, každá osobná disciplína."
Bratislavský Slovan i Košičania budú v sezóne 2008/9 zastupovať Slovensko v Lige majstrov, ale na vicemajstra ešte čaká kvalifikácia a tým je boj o majstrovský titul ešte dôležitejší.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]