magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Futbal:Trnavčania dosiahli v Košiciach bezgólovú strelci MFK zlyhali.
@ Aktuálne -> Šport      Apr 09 2008 - 14:20 GMT
V prvom semifinálovom stretnutí Slovenského pohára remízovali futbalisti MFK Košice so Spartakom Trnava 0:0. Odvetný zápas zohrajú 22. apríla v Trnave.

MFK Košice - Spartak Trnava 0:0
Rozhodoval: Pavlík, ŽK: Šimko, Cicman - Vaculík, Šuriš, 2650 divákov

Zostavy a striedania:

MFK Košice:
Putnocký - Cicman, Školník, Bašista, Šimko - Majerník - Majoroš (57. Viazanko), Matič (75. Milinkovič) - Kolbas, Bicák - Novák (57. Jurčo)
Spartak Trnava:
Rybánsky - Pončák, Vaculík (85. Guldan), Doležaj, Cíferský - Barčík (90. Hlavatovič), P. Ïuriš, Michalík, Hruška - Kožuch, Filipovič (67. Tomčák)

Tabuľkoví súperi z Corgoň ligy sa po troch dňoch stretli za asistencie televíznych kamier v košickom Čermeli. Riedko zaplnené hľadisko videlo hlavne na začiatku evidentnú snahu domáceho tímu streliť rýchly vedúci gól, ale nedočkali sa ho. Nezužitkovali sériu rohových kopov, ale tentoraz im nevychádzali ani štandardné situácie. Trnavčania prišli na východ s jasnou defenzívnou taktikou, príliš sa do útočenia nehnali. Uspokojili sa i s tým, že hra sa odvíjala väčšinou v strede ihriska, k šestnástke súpera sa útočníci málokedy dostali, prípadne akcie ani nezakončili. Medzi žrde v prvom polčase trafil iba košický stredopoliar Majoroš, jeho strelu v 8. minúte vytlačil Rybánsky na roh. Dlhé minúty sa na trávniku nič dôležité nedialo a nebolo to iba tým ,že oproti ligovému duelu v Trnave domáci urobili tri a hostia štyri korektúry v zostave. Najviac vzruchu priniesla až 44. minúta, kedy brankár hostí odvážnym vrhnutím sa pod nohy zabránil skórovať košickému kanonierovi Novákovi. Ten sa vrátil po chorobe do mužstva, ale spoluhráči ho príliš nevyhľadávali.
Úvod 2. polčasu naznačil zlepšenie a ponúkol viac futbalovej krásy. Hlavne zásluhou východniarov. V 50. minúte Bicák ani na dvakrát sám pred trnavským brankárom neskóroval, vc nasledujúcej minúte Novák nevyužil ideálne vysunutie od Matiča, lebo trnavský brankár sa mu druhýkrát vrhol odvážne do strely. Až potom prišla prvá trnavská strela medzi košické žrde, ale Barčíkovu strelu z uhla vytesnil Putnocký na roh. Nasledovali dlhé minúty, ktoré divákov nenadchli, lebo prevaha Košičanov bola bez nápadu a prekvapenia. Výnimkou boli dve príležitosti striedajúceho Viazanka - pri prvej mieril vedľa a potom sa znovu vyznamenal Rybánsky. Keďže ani Trnavčan Hruška nevyužil v 73. najväčšiu šancu hostí a Košičania sériu rohov v závere výsledok 0:0 je dostatočným vysvedčením pre zlyhanie oboch tímov v koncovke.

zdroj: TASR   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]