magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

SČK odovzdal 21 Jánskeho plakiet študentom Technickej univerzity.
@ Aktuálne -> Medicína      Apr 17 2008 - 09:55 GMT
Dve desiatky študentov Technickej univerzity (TU) v Košiciach si včera prevzali bronzové plakety za najmenej desať dobrovoľných a bezplatných odberov. Striebornú plaketu získal bakalár Ladislav Kopkáš, študent piateho ročníka Fakulty baníctva, ekológie, riadenia a geotechniky TU, ktorý už stihol 20 bezplatných odberov krvi.

"TU vždy pozitívne reagovala na podnety Územného spolku Slovenského Červeného kríža (ÚS SČK) v Košiciach, aj preto sa dnešný slávnostný akt konal po prvý raz na tejto univerzitnej pôde," povedala počas dnešného odovzdávania Jánskeho plakiet riaditeľka US SČK v Košiciach Lucia Cangárová.
"Som veľmi rád, že naši študenti v praxi dokazujú, že okrem kvalitného odborného vzdelania prinášajú do života aj neoceniteľnú pridanú hodnotu v podobe schopnosti pomáhať a deliť sa aj o to najcennejšie – vlastnú krv," uviedol v príhovore prorektor TU pre vonkajšie vzťahy a marketing Juraj Sinay. Ocenení študenti dokázali k darcovstvu priviesť aj svojich kolegov, vďaka čomu v ostatnom čase prudko stúpol počet mladých prvodarcov z radov študentov v Košiciach, skonštatovala na záver slávnosti Cangárová.

zdroj: TASR   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]