magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Náklady VSE pri prechode na euro nepresiahnu 1 % z jej obratu.
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Apr 18 2008 - 11:02 GMT
Náklady na zavedenie eura vo Východoslovenskej energetike (VSE), a. s., Košice, nepresiahnu 1 % z obratu spoločnosti. V súvislosti s pripravovaným vstupom Slovenska do eurozóny je VSE signatárom Európskeho kódexu pre zavedenie eura.

VSE začala prípravu projektu EURO už v roku 2007. Ako TASR informovala hovorkyňa spoločnosti Andrea Danihelová, projekt rozdelili energetici do niekoľkých podprojektov. Najrozsiahlejšie zmeny sa realizujú v oblasti informačných systémov. VSE je v súčasnosti pripravená duálne zobrazovať doklady tak, ako to vyžaduje zákon č. 659/2007. V ďalšom období bude pracovať na úpravách informačných systémov, ktoré sú spojené so samotným prechodom na menu euro k 1. januáru 2009.
Najväčší rozsah prác v procese implementácie eura predpokladá VSE v oblasti informačných technológií. Danihelová spresnila, že ide o nastavenia účtovných, fakturačných ako aj mzdových systémov.
"Riešime aj oblasť fungovania kontaktných miest zákazníkov, kde VSE má zriadené pokladničné pracoviská. V tejto súvislosti sme uzatvorili s komerčnou bankou zmluvu o predzásobení euro hotovosťou. Prihlásili sme sa k Etickému kódexu pre zavedenie eura, a preto sa veľmi zodpovedne pripravujeme aj na poskytovanie informácií pre všetkých našich zákazníkov," uviedla hovorkyňa.
V súvislosti s prechodom na euro sa bude konať séria školení zamestnancov prichádzajúcich do styku so zákazníkmi VSE tak, aby boli pripravení odpovedať na otázky týkajúce sa problematiky zmeny meny.
Svojich zákazníkov chce VSE informovať prostredníctvom zákazníckych časopisov VSEnergia pre vašu domácnosť a VSEnergia pre vašu firmu ako aj cez internetovú stránku či linku VSE. Od termínu, ktorý ukladá zákon, bude VSE informovať zákazníkov o cenách duálnym spôsobom v tlačenej aj elektronickej podobe, dodala hovorkyňa.
VSE je energetická spoločnosť, poskytujúca komplexné služby spojené s odberom elektriny. Od roku 2003 je súčasťou nemeckého koncernu RWE, jednej z vedúcich energetických spoločností v Európe. Dodáva elektrinu viac ako 500.000 zákazníkom - domácnostiam, firmám a organizáciám. Vlani predala vyše 3852 GWh elektriny.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]