magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košice získali útočníkov Rataja, Húževku a brankára Hudáčka.
@ Aktuálne -> Šport      May 02 2008 - 09:39 GMT
Troch nových hráčov získalo do svojich radov vedenie extraligového hokejového tímu HC Košice. Za tím neúspešného finalistu z uplynulej sezóny budú hrávať útočníci Igor Rataj a Peter Húževka, treťou novou akvizíciou je mladý brankár Július Hudáček.

"Náš záujem o Húževku trval minimálne dva roky a sme radi, že sa nám jeho prestup spolu s vedením Dukly Trenčín podarilo teraz zrealizovať," povedal pre TASR generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš a pokračoval: " S Igorom Ratajom sa naše kontakty zintenzívnili v posledných dňoch. Napriek tomu, že sa medializoval jeho prestup do Slovana, teší nás, že sa nám ho podarilo získať do našich radov. Mladý brankár Hudáček je talentovaný a jeho prestup sme dotiahli tesne pred jeho odchodom na MS. Vie, že bude robiť dvojku skúsenému Lipovskému, ale aj to, že svoj priestor dostane."
S 34-ročným Igorom Ratajom sa HC dohodlo na trojročnom kontrakte, s 19-ročným Hudáčkom na dvojročnom. Húževka sa definitívne dotiahne po jeho návrate z MS.
Rataj prichádza na východ republiky zo Slavie Praha, s ktorou v tejto sezóne vybojoval majstrovský titul. V play off k nemu prispel v 18 zápasoch štyrmi bodmi (3+1), v základnej časti mal bilanciu z 53 zápasov 10+10. Peter Húževka s Trenčínom postúpil až do semifinále play off. V základnej časti odohral za Duklu 44 zápasov s bilanciou 12+18, v play off 14 (3+1). Mladý Hudáček stál v poslednej sezóne v bránke SR20. Odchytal za ňu dvadsať zápasov. Inkasoval v nich 79 gólov a mal 88,24 percentú úspešnosť.

zdroj: TASR   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]