magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Basketbal: Košičanky o piaty titul v rade, Ružomberok chce vo finále prekvapiť.
@ Aktuálne -> Šport      May 02 2008 - 14:06 GMT
O piaty titul v rade, resp. o nadviazanie na predošlú sériu 11 primátov sa bude od tejto soboty minimálne do tej nasledujúcej bojovať v rozhodujúcej fáze slovenskej extraligy basketbalistiek 2007/08. Finálová séria určí (staro)nového majstra Slovenska, o titul, takisto ako v minulých rokoch, súperia družstvá KOSIT 2013 Košice a MBK Ružomberok.

Začína sa v košickej Infiniti aréne o 18.00 a v úlohe pomerne jasného favorita nastúpia domáce hráčky, ktoré v tejto sezóne vyhrali všetky zápasy, v základnej i nadstavbovej časti. "Do finálovej série ideme s jasným cieľom obhájiť majstrovský titul. Máme skúsenejšie družstvo, čo by mohlo byť našou výhodou. Súpera si však nemôžeme dovoliť podceniť, pretože Ružomberok má vo svojom strede veľa talentovaných hráčok. Veľmi dôležitý bude úvodný zápas na domácej pôde. Ak ho vyhráme, získame psychologickú výhodu," povedal tréner Košíc Štefan Svitek.
Ružomberčanky vo finále nemajú čo stratiť a podľa slov trénera Stanislava Onušku chcú prekvapiť. "Nálada v družstve je výborná. Dievčatá sú bojovne naladené a do každého zápasu pôjdu s cieľom pokúsiť sa vyhrať. Košičanky sú veľkým favoritom, no vo finále rozhodneme nechceme predať kožu lacno. Základom úspechu bude dobrá obrana, nemôžeme si dovoliť púšťať sa s majstrom do nejakých streleckých pretekov. V úvodnom zápase sa musíme zaobísť bez Lukačovičovej, ktorá si doliečuje zranenie chodidla," povedal tréner Liptáčok Stanislav Onuška.
O titul aj o extraligový bronz (dvojicu tvoria INPEK UKF Nitra a Viktoria PČSP Košice) sa pod ženskými košmi hrá na tri víťazstvá. Prvé zápasy sú na programe 3. resp. 4. mája v Košiciach a v Nitre.


Program finálovej série ženskej basketbalovej extraligy:
3. mája 18.00 KOSIT 2013 Košice - MBK Ružomberok
7. mája 17.00 MBK Ružomberok - KOSIT 2013 Košice
10. mája 18.00 KOSIT 2013 Košice - MBK Ružomberok
prípadný 4. zápas: 14. mája 17.00 MBK Ružomberok - KOSIT 2013 Košice
prípadný 5. zápas: 17. mája 18.00 KOSIT 2013 Košice - MBK Ružomberok
Program zápasov o 3. miesto v ženskej basketbalovej extralige:
4. mája: INPEK UKF Nitra - Viktoria PČSP Košice
8. mája: Viktoria PČSP Košice - INPEK UKF Nitra
11. mája: INPEK UKF Nitra - Viktoria PČSP Košice
prípadný 4. zápas: 15. mája: Viktoria PČSP Košice - INPEK UKF Nitra
prípadný 5. zápas: 18. mája: INPEK UKF Nitra - Viktoria PČSP Košice   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]