magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košice odštartovali letnú prípravu pod vedením Antona Tomku.
@ Aktuálne -> Šport      May 12 2008 - 10:20 GMT
Ako predposlední odštartovali v pondelok letnú prípravu na novú extraligovú hokejovú sezónu v tíme finalistu posledného ročníka HC Košice. Po odchode trénera Rostislava Čadu, ktorý pred košickou ponukou uprednostnil švajčiarsku z Ambri-Piotta, ju zatiaľ povedie jeho asistent Anton Tomko.

Do prípravy sa mu hlásilo 28 hráčov. Nové posily, brankár Július Hudáček a útočník Igor Rataj, spolu so Stanislavom Gronom a Michelom Miklíkom, ktorí v závere uplynulej sezóny boli najviac vyťažení sa zapoja do prípravy až o týždeň neskôr a ďalšia posila, útočník Peter Húževka pre účasť na MS v Kanade až po konzultáciách s trénerom. V tejto príprave už chýba trojica obrancov Rudolf Jendek, Ivan Droppa, Miroslav Javín, ktorí odišli do Skalice, resp. Žiliny a taktiež aj útočník Gabriel Špilár. Ten sa s vedením klubu nedohodol na podmienkach zmluvy.
"Táto fáza prípravy potrvá až do 2. júla a v rámci nej nás čaká sedem kompletných mikrocyklov a jeden polovičný," povedal pre TASR Anton Tomko. "Pôjde o zabehané veci, v tomto smere sa nedá veľa experimentovať. Hlavne sa však zameriame na rozvoj pohybových schopností, sily a vytrvalosti. Viac sa budeme venovať maximálnej a dynamickej sile, pretože ten hokej viac smeruje k silovému poňatiu. Celú prípravu spestria rôzne hry. V šiestom týždni by sme chceli medzi 16.-20. júnom odísť na týždňové sústredenie mimo Košíc, aby sme vyšli z domáceho stereotypu. Od 2. júla dostanú hráči tri týždne dovolenky a 24. júla bude pokračovať príprava na nový ročník už na ľade."
V rámci hernej časti majú Košičania v pláne odohrať 10 zápasov, medzi nimi aj dva turnaje. Jeden v Bratislave (14.-17. augusta) a potom od 27. do 30. augusta aj Tatranský pohár, netradične na domácom ľade, nakoľko popradský zimný štadión je v rozsiahlej rekonštrukcii.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]