magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košickí sudcovia budú dva dni v týždni pojednávať aj po pracovnom čase
@ Aktuálne -> Verejná správa      Jun 07 2008 - 08:37 GMT
(TASR) - Košickí sudcovia budú pojednávať aj po pracovnom čase. Vzhľadom na zlú situáciu na košických súdoch v súvislosti s nedostatkom pojednávacích miestností a tiež na počet sudcov a nevybavených vecí to navrhol minister spravodlivosti SR Štefan Harabin. Sudcovia i prokurátori súhlasia.

Ako dnes informovala hovorkyňa Krajského súdu v Košiciach Marcela Gálová, predsedovia troch košických okresných súdov upravili rozvrh práce tak, aby s účinnosťou od 1. júna sudcovia pre trestnú, civilnú a obchodnú agendu mohli v utorok až štvrtok pojednávať od 16. do 20. hodiny.

Na základe dohody medzi predsedom Krajského súdu v Košiciach Imrichom Volkaiom a riaditeľom košických ústavov na výkon väzby a výkon trestu Ivanom Kalafusom bezpečnosť a dôstojnosť pojednávaní zabezpečia príslušníci Zboru väzenskej a justičnej stráže.

Možnosť pojednávať od 16. do 20. hodiny už využili viacerí sudcovia. Prvé takéto pojednávanie bude 10. júna, pričom do konca mesiaca určili termíny ďalších 20 pojednávaní po pracovnom čase.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]