magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Začal sa medzinárodný tanečný festival Cassia dance fest 2008
@ Kultúra -> Tanec a Balet      Jun 13 2008 - 16:16 GMT
TASR) - Tretí ročník medzinárodného festivalu tanca Cassia dance fest 2008 sa začal dnes v Košiciach. Do nedele sa na pódiu na Hlavnej ulici odprezentuje okolo 30 tanečných skupín nielen zo Slovenska. V meste sa objavia aj tanečné hviezdy ako Fredy Aisy či francúzska choreografka a tanečníčka Nadia Karin, ktorá sa venuje modernému scénickému tancu. Pre záujemcov sú pripravené workshopy moderného scénického tanca, break dance a salsy v tanečnej sále Jumbo centra v priestoroch Cassia dance.

"Tanečníci z Brazílie predstavia tanec capoeira. Moderný scénický tanec a kontaktnú improvizáciu uvedú talianski hostia, v iných moderných scénických technikách sa odprezentuje Francúzsko. V sobotu večer pripravujeme aj divácky atraktívny tanečný súboj - battle, v ktorom pôjde o 20.000 korún (659,61 eur). Súťažiť sa bude v break dance," informovala organizátorka podujatia Beáta Oleárniková.

Do odbornej poroty zasadnú slovenskí odborníci na moderný tanec Fonky z Prievidze, Fredy Aisy a Bruce zo Serede. "Cieľom festivalu je odbúrať bariéry medzi tanečnými štýlmi a upútať ľudí, ktorým by sme chceli v priebehu troch dní ukázať mnohé a rôznorodé podoby tanca," uviedla Oleárniková.

V dramaturgii festivalu sa stretne niekoľko štýlov - od country, capoeiry, moderného scénického tanca, show dance, experimentálneho tanca, disco dance, orientálneho tanca, írskeho stepu, break dance, spoločenských a latinskoamerických po salsu i muzikál.

Verejnosť sa podľa Oleárnikovej začína v poslednom čase zaujímať o tanec oveľa viac ako v minulosti i vďaka jeho popularizácii prostredníctvom televízie. "Momentálne medzi tínedžermi letí hip-hop, u starších je to skôr salsa a latino," potvrdila Oleárniková.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]