magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

SOBRANCE: V meste otvorili novú nemocnicu
@ Aktuálne -> Región      Jun 16 2008 - 13:58 GMT
(TASR) - Zhruba 29 miliónov Sk (957.064 eur) z eurofondov získala samospráva na dokončenie novej nemocnice, ktorú dnes slávnostne otvorili v Sobranciach.

Päťpercentnú spoluúčasť na realizácii stavby malo mesto Sobrance. Dominantou novej nemocnice bude 25 lôžok mozgovo-cievneho oddelenia pre pacientov z Košického a Prešovského kraja, interné oddelenie a pod.

Sobranecká samospráva zároveň plánuje rekonštrukciu starej nemocnice, v ktorej chce zriadiť dom dôchodcov. \"Starú budovu mieni mesto využiť na starostlivosť o prestarnutých ľudí v našom regióne. V zmysle uznesenia vlády sme požiadali ministerstvo práce a sociálnych vecí o dotáciu 1,5 milióna Sk (49.503 eur) na výťah, ktorý v tejto budove chýbal, v spolupráci s Košickým samosprávnym krajom dostávame finančné prostriedky na 20 lôžok, desať lôžok bude pre dom dôchodcov a desať pre zariadenie opatrovateľskej služby,\" uviedol pre TASR primátor Sobraniec Štefan Staško. Dodal, že kapacita objektu by sa mohla časom rozšíriť.

Regionálna nemocnica Sobrance, nezisková organizácia, ktorej zakladateľom je mesto Sobrance, disponuje doliečovacím, paleiatívnym, interným oddelením a oddelením pre vaskulárne ochorenia.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]