magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Rakúsky investor Künz rozširuje investície v Kechneci
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Jun 25 2008 - 08:58 GMT
TASR) - Rakúsky výrobca kontajnerových a špeciálnych žeriavov spoločnosť Künz po dvoch rokoch pôsobenia v Priemyselnom parku Kechnec v okrese Košice-okolie rozširuje výrobu, pokračuje v investičných aktivitách a oproti pôvodným zámerom zvyšuje aj počet pracovným miest.

"Už nie sme len závod materskej spoločnosti na komponenty, ale vyrábame komplexné časti," uviedol konateľ kechneckého závodu Hynek Weiss. Ako informoval, závod dostal od materskej firmy tento rok "zelenú" a investuje v celkovej výške 1,6 milióna eur (48,55 milióna Sk).

Konateľ spresnil, že tento rok začali vyrábať nové produktové skupiny pre vodohospodársku výstavbu, náročné na kvalitu ale aj na priestory, ktoré sa už stali pritesné. Výrobné haly preto rozširujú o 1125 štvorcových metrov (m2) a o 2000 m2 aj vonkajšie sklady, aby v prípade potreby mohli zákazníkom z oblasti výstavby vodných elektrární výrobky na čas preskladniť.

Weiss informoval, že kým pôvodný zámer bol zamestnať v Kechneci vyše 80 ľudí, už teraz ich majú takmer 100, a to prevažne profesie zvárač, zámočník a konštruktér. Keď súčasná situácia na trhu kontajnerových prekladiskových žeriavov a vo vodohospodárskej výstavbe potrvá, "na budúci rok to budú v zamestnanosti zaujímavé čísla". Do závodu rakúskej spoločnosti Künz v Kechneci už dochádzajú za prácou aj ľudia z Maďarska, dodal konateľ.

Nový závod rakúskej spoločnosti Künz v Priemyselnom parku Kechnec otvorili 19. mája 2006. V poradí tretí závod spoločnosti vyrába samostatné konštrukčné časti pre kontajnerové a špeciálne žeriavy ako aj ťažké zvarence pre vodné elektrárne. V Kechneci realizujú kompletný výrobný proces – od konštrukcie, nákupu, technologickej prípravy výroby, plánovania výroby, zvárania a presného obrábania až po povrchovú úpravu a montáž. Prvá etapa investície je v celkovej výške 8,3 milióna eur (251,86 milióna Sk).

Spoločnosť Künz má vo svojom výrobnom odbore vedúce postavenie na stredoeurópskych trhoch. V oblasti žeriavov pre elektrolýzu a strojov na čistenie vtokov vodných elektrární je dlhodobo celosvetovo úspešná. Približne 80 % až 90 % výroby je určenej na export.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]