magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Predseda vlády SR Mikuláš Dzurinda na pracovnom výjazde
@ Aktuálne -> Región      Oct 24 2002 - 13:13 GMT
(Úrad Vlády Slovenskej republiky - tlačová správa) -- Predseda vlády SR Mikuláš Dzurinda absolvuje v piatok 25. októbra 2002 pracovný výjazd v Košiciach a okrese Košice – okolie, ktorý bude zameraný na problematiku rozvoja regiónu, podporu zahraničných investícií a vytváranie nových pracovných miest. Cieľom prvého pracovného výjazdu M. Dzurindu po opätovnom vymenovaní do funkcie predsedu vlády SR je oboznámiť sa s aktuálnou situáciou v oblasti Košíc a podporiť aktivity smerujúce k vyrovnávaniu rozdielov medzi jednotlivými regiónmi Slovenska.

Počas pracovného výjazdu sa premiér SR M. Dzurinda oboznámi so súčasnou fázou vytvárania priemyselného parku pri obci Kechnec v okrese Košice – okolie. V areáli priemyselného parku si prezrie stavenisko budúcej výrobnej haly belgickej spoločnosti Gilbos, ktorá prichádza na Slovensko realizovať svoje investičné zámery. Hlavným výrobným programom dcérskej spoločnosti Gilbos Slovensko, s.r.o. bude produkcia mechatronických zariadení a komponentov do laserových prístrojov. Projekt Gilbos Slovensko vytvorí nové pracovné príležitosti pre obyvateľov regiónu a zvýši atraktívnosť lokality pre pritiahnutie nových zahraničných investorov.

Návšteva premiéra SR M. Dzurindu v Kechneci bude pokračovať rokovaním s predstaviteľmi spoločnosti Molex, ktorá v regióne Košíc pôsobí už od apríla 2000, pričom nové výrobné priestory v areáli priemyselného parku Kechnec využíva od apríla 2001. Spoločnosť patrí medzi popredných svetových výrobcov konektorov a súčiastok pre elektrotechnický priemysel. Cieľom predsedu vlády SR je podporiť zámer spoločnosti rozšíriť výrobu na Slovensku a investovať do výstavby nového výrobného objektu v kechneckom priemyselnom parku. V rámci podpory budovania priemyselných parkov na Slovensku vyčlenila vláda SR na svojom rokovaní 25. apríla tohto roku na rozvoj technickej infraštruktúry priemyselného parku v Kechneci vyše 180 miliónov Sk.

V priestoroch Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach bude predseda vlády SR M. Dzurinda diskutovať so študentami maturitných ročníkov košických stredných škôl. Témou spoločnej diskusie budú názory mladej generácie na aktuálny spoločensko - politický vývoj na Slovensku, smerovanie krajiny do NATO a EÚ a perspektívy uplatnenia mládeže v študijnom i profesionálnom živote.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]