magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Poslanci MZ prijali 22-hodinový zákaz pitia alkoholu na verejnosti
@ Aktuálne -> Verejná správa      Jun 30 2008 - 07:29 GMT
(TASR) - Poslanci košického Mestského zastupiteľstva rozšírili Všeobecne záväzné nariadenie (VZN) o čistote a poriadku o zákaz pitia alkoholu na verejnosti. Piť alkoholické nápoje nebude možné v Košiciach od 16. júla hlavne v historickej časti mesta na Hlavnej, Mlynskej, Alžbetinej ulici, Dominikánskom a Staničnom námestí, ale aj ďalších vybraných lokalitách od 5. hodiny rannej až do 3. hodiny ráno nasledujúceho dňa.

Dvadsaťdva hodinový zákaz sa vzťahuje aj na priestory pri školách, verejných a kultúrnych inštitúciách, kostoloch, športoviskách, parkoch, lavičkách, zastávkach či prístreškoch MHD. Ako uviedla pre TASR hovorkyňa Magistrátu mesta Košice Jana Geročová, mesto týmto VZN chce minimalizovať požívanie alkoholu na verejnosti, ktorým sa v poslednom období "prezentovala" najmä mládež a bezdomovci, čo neprispievalo ku kultúrnej atmosfére a pohode mesta v čase vrcholiacej turistickej sezóny, ale i mimo nej.

Predávať a podávať alkoholické nápoje nie je zakázané v zariadeniach, ktoré sú na to určené.

"Prohibičný" návrh pripravilo mesto na základe podnetov Mestskej polície i verejnosti, ktorá sa obracala na orgány verejnej správy a dožadovala sa ochrany pred zneužívaním alkoholických nápojov, sprevádzaným páchaním trestnej činnosti a priestupkov ohrozujúcich zdravie, majetok, zdravý vývoj detí a mládeže a verejný poriadok.

Košickí mestskí poslanci už vlani prijali návrh, aby platil nonstop celomestský zákaz piť alkohol na verejnosti. Napadol ho však prokurátor s odôvodnením, že svojím rozsahom prekračuje rámec zákona, a preto napadnuté ustanovenia VZN zrušili.

Na dodržiavanie inovovaného VZN o čistote a poriadku bude dohliadať Mestská polícia, ktorá má na sankcie svoj sadzobník, dodala Geročová.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]