magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Starostu Hlinku vyznamenali Radom rytierskeho kríža MR
@ Aktuálne -> Verejná správa      Jul 01 2008 - 10:22 GMT
(TASR) - Maďarské štátne vyznamenanie za osem rokov cezhraničnej spolupráce s 13. obvodom mesta Budapešť si vyslúžil starosta košickej Mestskej časti (MČ) Juh Jaroslav Hlinka. Rad rytierskeho kríža, ktorý si prevzal v budove parlamentu, mu na návrh maďarskej vlády udelil prezident MR.

Hlinka pôvodne cestoval nedávno na oslavy výročia vzniku obvodu, ktoré, podobne ako Košice 7. mája oslavuje obvod 1. júna. Prijal ho spolu s partnerom - starostom obvodu Józsefom Tóthom vedúci Úradu vlády MR Péter Kiss, ktorý mu rytiersky kríž odovzdal.

"Myslel som si, že budem informovať o spolupráci, ale vykľulo sa z toho vyznamenanie. Samozrejme, že som to s potešením prijal. Bolo to jednak milé prekvapenie a zároveň aj česť a záväzok do budúcna, aby sa medziľudské vzťahy a cezhraničná spolupráca v našich obciach, mestách a regiónoch vyvíjala pozitívnym smerom aj naďalej", uviedol dnes Hlinka pre TASR.

Košická MČ Juh je zapojená do cezhraničnej spolupráce s budapeštianskym 13. obvodom spolu s partnermi z Rakúska, Chorvátska a Rumunska. Košičania, ako informoval Hlinka, sa aktívne zapájajú napríklad do každoročného študijného pobytu zameraného na angličtinu a maďarské deti chodia k nám na lyžiarske kurzy. Obe strany organizujú recipročné výstavy umelcov, seniorské športové olympiády a ďalšie aktivity.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]