magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Môj názor - Anton Čižmár, rektor TU v Košiciach
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Jul 07 2008 - 08:20 GMT
TASR) - Za vec prestíže považuje očakávaný vstup Slovenska do eurozóny rektor košickej Technickej univerzity Anton Čižmár.

"Slovenská republika tým, obrazne povedané, vstupuje do európskej extraligy. Staneme sa rovnocennými partnermi v používaní jednotnej meny všetkým štátom Európy, ktoré už pristúpili k používania eura ako platidla," uviedol Čižmár pre TASR.

Ïalším hľadiskom je podľa rektora jednoduchšia verbálna komunikácia, vrátane spoločenskej, so zahraničnými partnermi na také témy, ako je objem finančných prostriedkov na výskumné projekty v tej ktorej krajine, výška štipendií, miezd a podobne. Zjednoduší sa zároveň vyúčtovanie napríklad služobných ciest, ale aj iných platieb do zahraničia, keďže odpadne prepočet kurzu.

"Určite budeme atraktívnejšou krajinou pre zahraničných investorov, turistov, či zahraničných partnerov v mnohých európskych projektoch, v ktorých má TU v Košiciach svoje výskumné kolektívy. Tvoriví pracovnici na vysokých školách sú odjakživa tí, ktorí chcú objavovať a zavádzať doteraz veci, či nepoznané a nepreskúmané javy. Proces nasadzovania eura na Slovensku bude len jedným z takýchto dobrodružstiev v pozitívnom slova zmysle. Ja osobne sa na zavedenia eura teším a plne tento proces podporujem," dodal rektor.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]