magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Nemocnica v Šaci je pripravená na euro
@ Aktuálne -> Medicína      Jul 14 2008 - 21:28 GMT
(TASR) - Nemocnica Košice-Šaca je podľa slov hovorkyne nemocnice Denisy Vančíkovej pripravená na príchod euromeny. S prípravou začala už v júni 2007, keď vymenovala komisiu zloženú z vedúcich pracovníkov zodpovedných v nemocnici za oblasť financovania, obchodu, informačných systémov, ľudských zdrojov a odmeňovania.

"Prvoradou úlohou komisie bola podrobná analýza všetkých procesov súvisiacich so zabezpečením prechodu spoločnosti na euro. Najväčšiu pozornosť je potrebné venovať pripravenosti informačných systémov, ktoré sú alfou a omegou tejto zmeny. Komisia pravidelne sleduje platnú legislatívu – v prípade nejasností úzko spolupracuje s Ministerstvom financií SR. Pri riešení špecifických problémov bola dôležitá aj komunikácia s bankou, s ktorou máme podpísanú zmluvu o predzásobení eurovou hotovosťou," uviedla Eva Krúpová, finančno-obchodná námestníčka nemocnice.

Komisia vypracovala smernicu Prechod spoločnosti na euro, ktorá podrobne usmerňuje všetky činnosti v nemocnici, ktorých sa táto zmena dotkla. "V priebehu roka sme vykonali interné školenia. Zamestnanci sú pravidelne informovaní o aktuálnych zmenách súvisiacich s prechodom na novú menu. V súčasnosti, v súlade so schváleným konverzným kurzom, pokračujeme záverečným testovaním softvérov a registračných pokladníc s cieľom odstrániť posledné nedostatky," uviedla Vančíková.

Nemocnica zabezpečuje proces prechodu na euro vlastnými zamestnancami, náklady by podľa Vančíkovej nemali presiahnuť 150.000 Sk (4979 eur) "Nemocnica je plne pripravená na duálne zobrazovanie cien od 8. augusta a na plynulý a bezproblémový prechod na euro k 1. januáru 2009. Som presvedčená, že naša spoločnosť zvládne vstup do eurozóny bez väčších problémov," dodala hovorkyňa.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]