magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Slovenky definitívne bez Kováčovej a proti Bulharsku aj bez Žirkovej
@ Aktuálne -> Šport      Jul 25 2008 - 07:14 GMT
(TASR) - Obe najväčšie opory slovenskej reprezentácie basketbalistiek uplynulých rokov chýbajú na ďalšom letnom sústredení v Košiciach. Pivotka Alena Kováčová dokonca oznámila definitívu, že tento rok národnému tímu už nepomôže. Zranenie si doliečujúca najväčšia hviezda národného tímu Zuzana Žirková bude možno neskôr pokračovať na svojej líderskej púti, teraz ale nie je k dispozícii v piatok a v sobotu v dvoch prípravných zápasoch.

Zverenky novej trénerky Američanky Dany Chatmanovej sa v Infiniti Aréne stretnú s Bulharkami, prvý zápas je o 18.00 a druhý o 16.00. V nedeľu sa presunú do Popradu a pod Tatrami zotrvajú do konca týždňa. Od 31. júla je na programe Veľká cena Slovenska, najprv proti Taliankam, následne proti Nemecku so sobotňajším vyvrcholením s Kanadou. Všetky tri duely sa začínajú o 18.00 a bonusový nedeľňajší ešte v neupresnenom dopoludňajšom termíne opäť proti Kanade.

"Alena Kováčová mi oznámila, že si potrebuje oddýchnuť. Je to ďalšia strata pre náš tím a tých citeľných je už naozaj veľa. Ale náš realizačný tím na čele s novou trénerkou sa s tým musí vyrovnať a pozerať sa dopredu. Na sústredeniach panuje pohoda, trénerka sa snaží o širokú komunikáciu a prakticky nie sú s tým výraznejšie problémy. Všetci členovia realizačného tímu i väčšina hráčok komunikujú dobre, minimálne obstojne v angličtine," informoval TASR manažér reprezentácie Ivan Benninghaus.

Trinásťčlenný káder pre augustovú kvalifikáciu ME:
rozohrávačky - Bronislava Borovičková, Zuzana Čarnoká, Gabriela Kubatová

krídla - Zuzana Žirková, Martina Luptáková, Barbora Fabianová, Lucia Kupčíková, Katarína Hrickoá, Andrea Oravcová
pivotky - Marie Ružičková, Romana Vyňuchalová, Lucia Lásková, Anna Jurčenková   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]