magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Na Zemplínskom jarmoku sa počas víkendu predvedú aj motorkári
@ Aktuálne -> Región      Aug 12 2008 - 11:54 GMT

(TASR) - V poradí 39. ročník tradičného Zemplínskeho jarmoku slávnostne otvoria v piatok 15. augusta o 10.30 hod. pred budovou Mestského úradu v Michalovciach. Súčasťou programu, ktorý sa bude až do nedele odohrávať na Námestí osloboditeľov aj Námestí slobody, budú už tradičné podujatia akými sú výstavy záhradkárov a drobnochovateľov, vďakyvzdanie novému chlebu či módna prehliadka.

Okrem nákupu v predajných stánkoch budú môcť návštevníci jarmoku sledovať v uličke umeleckých remesiel viac ako 20 ľudových umelcov, ktorí budú vo svojich stánkoch predvádzať fúkanie skla, výrobu strieborných šperkov, pletenie prútených košíkov, tkanie kobercov, výrobu perníkov či vyrezávanie drevených výrobkov. "V spolupráci s keramikárom ¼ubomírom Lipajom sa pokúsime počas jarmoku prekonať slovenský rekord z roku 2006 v točení špásovného džbánu na pitie vína, ktorý by mal mať minimálnu výšku 124 cm. Na splnenie podmienok zápisu do Knihy slovenských rekordov bude dohliadať komisár Jaroslav Čurný. Pri tejto príležitosti ponúknu ľudoví umelci z cechu keramikárov v rámci tvorivej dielne svoje rady a pomoc deťom, ktoré prejavia záujem o vytvorenie svojho vlastného výrobku z hliny na hrnčiarskom kruhu," uviedla dnes pre TASR hovorkyňa MsÚ v Michalovciach Iveta Palečková.

Spestrením piatkového popoludňajšieho a večerného programu Zemplínskeho jarmoku bude prejazd viac ako 1200 účastníkov 7. európskeho Medzinárodného motozrazu sveta motocyklov michalovskou pešou zónou, ktorý v posledných rokoch láka množstvo obdivovateľov. V kultúrnom programe 49. ročníka Zemplínskych slávností, ktoré sú neoddeliteľnou súčasťou Zemplínskeho jarmoku, sa počas víkendu predstaví viac ako 840 účastníkov z 24 súborov zo Slovenska a zo zahraničia. Na svoje si prídu fanúšikovia folklóru, historického šermu, sokoliarstva, mažoretiek, ale i populárnej hudby.

Podujatie každoročne organizuje Mestské kultúrne stredisko a Mestský úrad Michalovce v spolupráci so Zemplínskym osvetovým strediskom a Domom Matice slovenskej v Michalovciach.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]