magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Futbal: Artmedia Petržalka - MFK Košice 2:3 v 6. kole Corgoň ligy
@ Aktuálne -> Šport      Aug 22 2008 - 19:14 GMT
Artmedia Petržalka - MFK Košice 2:3 (2:2)

Góly: 18. Kozák (z 11 m), 29. Saláta - 11. Milinkovič, 37. Viazanko, 74. Janič. Rozhodoval: Hracho, ŽK: Pedro, Čišovský, Saláta, Mráz - Putnocký, Matič, 980 divákov.

Zostavy a striedania: Artmedia: Kamenár - Čišovský, Burák, Saláta, Mráz - Guédé, Pedro (73. Pospěch) - Obžera (79. Czinege), Kozák, Cleber - Oravec (55. Halenár)

MFK Košice: Putnocký - Školník, Kaminský, Džogan, Smrek - Cicman - Viazanko (66. Kuzma), Kolbas, Matič (79. Juhar), Milinkovič (59. Janič) - Novák


Artmedia, na lavičke ktorej absolvoval ligovú derniéru dlhoročný tréner a strojca najväčších úspechov klubu Vladimír Weiss, nastúpila v zostave už aj s uzdraveným Guédém. V úvode stretnutia s lídrom súťaže však pokračovala v bezduchom výkone z derby so Slovanom a 11. minúta priniesla gól v jej sieti. Milinkovič sa šikovne pohral s defenzívou majstra a ľavačkou nádherne vymietol opačný roh Kamenárovej brány. Artmediu prebudil v 18. minúte prienik Obžeru, ktorému sa hodil pod nohy Putnocký a Kozák z nariadenej jedenástky vyrovnal. V 27. minúte po kombinácii s Obžerom a hrubej chybe Viazanka zvonila žrď po strele Clebera. Zlepšenie majstra demonštroval o dve minúty azda najlepší hráč na ihrisku Cleber, po jeho mäkkom centri sa hlavou presadil Saláta. Lenže Košičania zbrane nezložili a odmenou im bol vyrovnávajúci gól Viazanka, ktorý v 37. minúte technickým oblúčikom prekvapil Kamenára.

V 53. minúte stratil loptu v strede poľa Mráz, nasledoval rýchly prechod Košičanov do útoku a strela Viazanka, ktorú Kamenár pohotovo vyrazil na roh. Artmedia chcela zápas rozhodnúť a v druhom polčase na to aj mala šance, po prihrávke Clebera strieľal z dobrej pozície vysoko nad Mráz. Hostia pozorne bránili a ak sa im naskytla príležitosť, vo veľkom počte hráčov sa vyrojili do útoku. V 74. minúte napokon prišiel v ich podaní rozhodujúci gólový úder. Fatálnej chyby sa dopustili stopéri Artmedie, ktorí nechali preniknúť až do päťky striedajúceho Janiča a ten strelou presne k žrdi poslal hostí do vedenia. Na prehre Artmedie už nič nezmenil ani priamy kop Kozáka z 18 metrov, ktorý Putnocký končekmi prstov vytesnil.

Vladimír Weiss, tréner Artmedie: "Posledné týždne prežívam iné chvíle ako kolega. Myslím si však, že tieto prehry ma viac posilnia ako zdolajú. Dnes sme si nezaslúžili prehrať, nečakal som takúto smutnú rozlúčku. Ak mám byť úprimný, tak som z prehry smutný. Ak by som však mal niekomu priať výhru, tak je to Janko Kozák, ktorý robí v Košiciach poctivý futbal. Ja sa ale nepoddám, mám pred sebou ťažkú robotu. Hráčom som dal všetko, čo som mohol dať, život beží ďalej a či budem sedieť na lavičke v zápase s Juventusom, nech zváži vedenie klubu."

Ján Kozák, tréner Košíc: "Prvých desať minút bolo z našej strany nervóznych, ale potom sa chlapci osmelili. Milinkovič dal krásny gól, ktorý nám pomohol. Potom prevzal inciatívu súper a do polčasu vyrovnal. Po zmene strán sme sa nechceli stiahnuť do obrany a ťažili sme z rýchlych brejkov. Spokojný som s prístupom všetkých hráčov. Niektorých som rok pripravoval, aby mohli vstúpiť do ligového diania. Zatiaľ ma počúvajú, rešpektujú a aj preto si momentálne futbal užívam ja aj chlapci."   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]