magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

O euromene budú informovať aj gréckokatolícki kňazi
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Aug 27 2008 - 13:54 GMT

(TASR) - V informačnej kampani o prechode na euromenu sa angažuje aj Gréckokatolícka cirkev a jej košické biskupstvo v spolupráci s vládnym splnomocnencom pre euro Igorom Barátom.

"Poslaním cirkvi je predovšetkým duchovná správa, ale aj svetské záležitosti týkajúce sa jej členov sa primerane snažíme vysvetľovať či uľahčovať," uviedol pre TASR hovorca biskupa Michal Hospodár. Biskupský úrad preto po dohode s úradom splnomocnenca vlády pre zavedenie eura Barátom súhlasil s prezentáciou danej problematiky pre všetkých kňazov eparchie, ktorí pôsobia v teréne vo farnostiach, informoval hovorca.

Podľa neho ide o to, aby sami kňazi ako verejní činitelia mali požadované informácie a v prípade potreby, najmä starším ľuďom, mal kto pomôcť pri zvládnutí procesu prechodu na euro bez komplikácií. Prezentáciu plánuje biskupstvo na začiatok októbra v Michalovciach.

V rámci centra riadenia cirkvi sa ekonomický úsek pripravuje na euro tak, že má nainštalované softvérové vybavenie pre zobrazovanie duálnych nominálnych cien. Aj ekonómka biskupského úradu sa zúčastnila na školení o problematike prechodu na euro, dodal Hospodár.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]