magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

SLSP otvorí otvorí počas konverzného víkend takmer 200 pobočiek
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Sep 04 2008 - 09:37 GMT
(TASR) - Počas takzvaného konverzného víkendu - od 1. do 4. januára 2009 - otvorí Slovenská sporiteľňa (SLSP) v Košickom kraji takmer 30 najvyužívanejších obchodných miest vo všetkých okresoch regiónu. Celkove plánuje najväčšia slovenská banka v tomto čase otvoriť až dve tretiny svojich obchodných miest, teda takmer 200 pobočiek a filiálok na celom Slovensku.

V tomto čase sa bankové obchodné miesta totiž zamerajú výhradne na výmenu korún za eurá, informoval dnes riaditeľ košického Regionálneho riaditeľstva SLSP Štefan Šipoš. Spresnil, že eurá za koruny si tak v prvých dňoch roka 2009 budú môcť vymeniť klienti v Košiciach, Čani, Moldave nad Bodvou, Spišskej Novej Vsi, Gelnici, Krompachoch, Levoči, Michalovciach, Sobranciach, Trebišove, Kráľovskom Chlmci, Sečovciach, Rožňave, Revúcej a vo Veľkých Kapušanoch.

Až 40 % z celkového počtu bankomatov patrí v kraji SLSP. Šipoš upozornil, že bankomaty zabezpečia najjednoduchší prístup k eurám hneď od prvého dňa budúceho roka. Stačí, ak si klienti vložia prebytočnú korunovú hotovosť na účet. Banka im ich prevedie automaticky a bez poplatku na eurá a z bankomatu si potom vyberú už eurovú hotovosť.

"SLSP nastaví bankomaty tak, aby do posledného dňa roka 2008 vydávali slovenské koruny a od 1. januára 2009 už len eurá," zdôraznil Šipoš. Cieľom banky je, pripomenul, aby technická prestávka vo fungovaní bankomatov aj platobných terminálov bola čo najkrajšia.

Od 1. do 4. januára 2009 budú služby bankomatov obmedzené len na hotovostné výbery. "Platobné terminály budú nastavené tak, aby mohli klienti prostredníctvom nich bez problémov platiť do 31. decembra 2008 v slovenských korunách a od 1. januára 2009 v eurách," dodal riaditeľ.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]