magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Koncepciu rozvoja informačných systémov vypracovali v KSK
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Sep 08 2008 - 09:00 GMT
(TASR) - Predpoklady na čerpanie približne 96 miliónov Sk (3,19 milióna eur))zo štrukturálnych fondov na informatizáciu spoločnosti v programovacom období 2007-2013 vytvára koncepcia rozvoja informačných systémov, ktorú prijali v Košickom samosprávnom kraji (KSK).

Koncepciu, ktorá je regionálnym rozpracovaním národnej koncepcie pod gesciou Ministerstva financií (MF) SR, zastupiteľstvo KSK už schválilo. Košická regionálna samospráva, považovaná za lídra v informatizácii verejnej správy v rámci Slovenska, ju prijala medzi prvými zo zákona povinnými subjektmi. Čerpanie prostriedkov je podmienené päťpercentným kofinancovaním projektov, čo predstavuje 4,8 milióna Sk (159.500 eur).

KSK sa v koncepcii zameral na niekoľko priorít. "Z nich dve sú kľúčové a nosné. Jednou je riešenie efektívnosti verejnej správy pomocou digitalizácie procesov a za tým stojacich informačných systémov. Druhou, nemenej dôležitou prioritou, je spokojnosť a skvalitňovanie služieb občanom, ktoré takisto plánujeme poskytovať pomocou digitalizovaných agend a informačných systémov," uviedol pre TASR špecialista KSK na IT František Kohányi.

Okrem takzvaného e-govermentu (elektronickej verejnej správy) pôjde v kraji aj o zavádzanie širokopásmového internetu pre oblasti a lokality, ktoré v súčasnosti nie sú pokryté.

Prostriedky zo štrukturálnych fondov považuje KSK za katalyzátor programu informatizácie spoločnosti. Prijatú koncepciu rozplánovali na niekoľko etáp a jej realizácia bude závisieť od výziev, predkladaných MF SR, dodal Kohányi.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]