magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Poslanci v Košiciach zaokrúhlili daň za ubytovanie na 1 euro
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Sep 12 2008 - 16:43 GMT
(TASR) - Daň za ubytovanie v Košiciach zaokrúhlili mestskí poslanci vo všeobecne záväznom nariadení z terajších 25 Sk (0,82 eura) na jedno euro (30,126 Sk). Ak uznesenie primátor podpíše, začne platiť od 1. januára, kedy SR vstupuje do eurozóny.

Zmenu navrhol predseda komisie Regionálneho rozvoja cestovného ruchu Eduard Buraš po tom, čo ju komisia odsúhlasila 19. augusta. Podľa navrhovateľa si ju žiadali aj samotní zástupcovia podnikateľských subjektov v cestovnom ruchu.

"Vznikla požiadavka, že to netreba drobiť. Ak hovoríme o 25 Sk (0,82 eura), ktoré sú aktuálne ako daň za ubytovanie a o následnom jednom eure (30,126 Sk), je to rozdiel len päť korún a podnikatelia budú mať lepšie podmienky zúčtovania," uviedol Buraš. Navyše, ako pripomenul, mesto Košice pripravuje koncepciu rozvoja cestovného ruchu s tým, že by sa daň mala použiť na jeho rozvoj, čiže sčasti vracať späť podnikateľom.

Buraš odmietol pripomienky, že by týmto zaokrúhlením mesto porušilo Etický kódex pri vstupe do eurozóny. "Nezvyšujeme ceny, ale daň, navyše, táto požiadavka vznikla ešte pred pristúpením mesta ku kódexu," dodal.

Mesto Košice získava na dani za ubytovanie ročne vyše 6 miliónov Sk (199.164 eur), po jej zaokrúhlení na jedno euro sa príjmy mestskej pokladnice zvýšia.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]