magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Po tragickej nehode v Chorvátsku leží v košickej FNLP ešte šesť žien
@ Aktuálne -> Doprava      Sep 17 2008 - 12:35 GMT
(TASR) - Na Klinike úrazovej chirurgie Fakultnej nemocnice Louisa Pasteura (FNLP) v Košiciach leží v súčasnosti šesť pacientok po tragickej dopravnej nehode v Chorvátsku zo 7. septembra. Z pôvodne desiatich prijatých už štyri ženy prepustili do domáceho ošetrenia – poslednú v priebehu uplynulého víkendu.

Všetky hospitalizované pacientky, vrátane ťažkých stavov prijatých v piatok 12. septembra a v pondelok 15. septembra, sa postupne zotavujú, informovala hovorkyňa nemocnice Jaroslava Oravcová. Dostávajú takzvanú konzervatívnu liečbu zameranú na doliečovanie a rehabilitáciu a nateraz nie je ani u jednej z nich aktuálny nejaký operačný zákrok. Postupne absolvujú aj psychologické vyšetrenia, ktorých cieľom je pomôcť im prekonať prežitú psychickú traumu a predísť takzvanej posttraumatickej poruche.

V nemocnici v chorvátskej Rijeke ostáva ešte posledná pacientka. Bližšie informácie o jej prevoze do Košíc FNLP zatiaľ nemá k dispozícii, dodala hovorkyňa.

Pri tragickej nehode autobusu s Košičanmi, ktorí cestovali na rekondičný pobyt k moru, zahynulo 14 ľudí, 22 utrpelo zranenia rôzneho stupňa závažnosti. Príčiny sú stále v štádiu vyšetrovania.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]