magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Košickom kraji sú cesty prejazdné, ale s problémami
@ Aktuálne -> Doprava      Nov 25 2008 - 12:02 GMT
(SITA) - Na cestách Košického kraja, kde v noci zo včera na dnes výdatne snežilo, majú problémy najmä kamióny. Podľa dnešných ranných informácií dispečerov Správy ciest Košického samosprávneho kraja (SC KSK), miestami ešte stále sneží, ale cesty prvej a druhej triedy sú prejazdné zo zvýšenou opatrnosťou. Najväčšie problémy majú kamióny najmä horskom priechode Dargovský priesmyk, v okrese Trebišov pri Veľatoch.

Ako dnes ráno agentúru SITA informoval dispečer z úseku Sečovce Viktor Bernát z SC KSK Sečovce, cestu cez Dargov posypujú celú noc a už aj pluhujú. Cesta je prejazdná so zvýšenou opatrnosťou. V okrese Trebišov aj teraz sneží a podľa dispečera Martina Timka sú všetky cesty zjazdné, iba pri Veľatoch majú problémy kamióny. "Horský priechod Soroška v okrese Rožňava je po chemickom posype vlhký. Na Dobšinskom kopci je posypaná a ujazdená vrstva snehu do päť centimetrov,“ informoval dispečer Ondrej Tomášik z SC KSK Rožňava, podľa ktorého je celú noc nasadených na údržbe ciest 15 sypačov a dva nakladače.

Cez noc pracovali na cestách aj cestári v okrese Spišská Nová Ves. "Stále sneží a na cestách je dvoj- trojcentimetrová vrstva nového snehu. So zvýšenou opatrnosťou je prejazdný aj horský úsek cesty cez Slovenských raj z Novoveskej Huty smerom na Mlynky – Dedinky.

"Sneží aj v okrese Košice – okolie, pracovali sme celú noc, ale čo posypeme, to o dve tri hodiny vyzerá, akoby sme tam ani neboli a upravujeme úsek znova. Všetky cesty sú pri zvýšenej opatrnosti zjazdné,“ povedal dispečer z SC KSK v Moldave nad Bodvou. V okrese Michalovce začalo snežiť iba nadránom. Cesty prvej a druhej triedy podľa slov dispečera SC KSK Michalovce Gejzu Tótha sú posypané a zjazdné, miestami je kašovitá troj- až štvorcentimetrová vrstva snehu.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]