magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Investor nevedel zaplatiť plnú cenu, mesto rokuje o splátkach
@ Aktuálne -> Ekonomika a financie      Jan 12 2009 - 14:29 GMT
(SITA) - V druhom kole dražby sa mestu nepodarilo predať za približne šesť miliónov eur areál bývalej spoločnosti Casspos. Ako však na stretnutí s novinármi uviedol košický primátor František Knapík, rokovania s investorom pokračujú a podľa neho je reálny predpoklad, že mesto tento majetok predá za spomínanú cenu. „Investor, ktorého teraz nebudem konkretizovať, má o kúpu záujem, no do dražby sa neprihlásil, lebo nevedel splniť podmienku zaplatiť plnú kúpnu cenu do desať dní od podpisu zmluvy. Rokujeme preto o inom spôsobe úhrady, napríklad formou splátkového kalendára,“ povedal Knapík. Ak rokovania úspešne ukončia, možno už na februárové zastupiteľstvo predložia návrh na zmenu.


Mesto chce predajom tohto majetku vykryť náklady približne päť mil. eur na premiestnenie autobusového depa z Alejovej ulice do areálu Dopravného podniku mesta Košice. Vysťahovanie garáží DPMK podmieňuje začatie výstavby multifunkčného športového štadióna Mestského futbalového klubu. Vysťahovať by sa mali do júna. DPMK však nechce začať s úpravami v areáli na Bardejovskej, na ktoré už má potrebné búracie povolenia, kým nedostanú potrebné prostriedky.
  |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]