magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

Košičania na sústredenie a turnaj do dejiska MS 2010
@ Aktuálne -> Šport      Jan 16 2009 - 10:48 GMT
(SITA) - Futbalisti MFK Košice odlietajú v sobotu 17. januára do Port Elizabeth v Juhoafrickej republike na neplánované dvojtýždňové sústredenie. Rakúsky tím SK Austria Kärnten totiž na poslednú chvíľu odriekol účasť na turnaji v JAR, ktoré je jedným zo sprievodných podujatí počas príprav na budúcoročné majstrovstvá sveta.

Za všetkým je Rakúšan Johann Hofinger, ktorý už niekoľko rokov spolupracuje s Košičanmi a pravidelne im organizuje pobyt i program prípravných zápasov počas sústredenia v Rakúsku. V hre bolo viac mužstiev, ale vzhľadom na veľmi dobrú spoluprácu ponúkol Hofinger tento pobyt práve MFK. "Toto sústredenie veľmi dobre zapadá do našej prípravy. Najprv sa desať dní pripravujeme v domácich podmienkach, potom dva týždne v JAR a vzápätí ďalšie dva v Turecku," povedal generálny riaditeľ MFK Košice Jozef Vukušič, pričom nezabudol pripomenúť, že finančné podmienky afrického sústredenia sú pre klub veľmi výhodné. Pobyt v JAR vraj vyjde až štyrikrát lacnejšie ako v Turecku.

"Celkovo by malo odísť na sústredenie 24 hráčov vrátane brankárov. Zatiaľ sú v našom kádri aj tí, o ktorých bol záujem v zahraničí - Matič, Hovančík aj Kolbas," povedal Jozef Vukušič pre agentúru SITA a pokračoval: "Odlietame z Viedne v sobotu 17. januára o 15.05 h a cez Londýn by sme mali pristáť v Johannesburghu na druhý deň o 6.35 h. Do Porth Elizabeth je to letecky ďalšia hodinka. Naspäť vo Viedni budeme 31. januára, nevraciame sa však do Košíc. Prespíme v Senci a 1. februára odlietame z Viedne do tureckej Antalye na plánované dvojtýždňové sústredenie."

Košičania sa v Porth Elizabeth zúčastnia na medzinárodnom turnaji Eastern Cape Soccer Challenge 2009 za účasti dvoch domácich tímov Jomo Cosmos a Bay United, ako aj ruského FK Moskva. Zverenci Jána Kozáka st. si tak v JAR zahrajú aj proti Martinovi Jakubkovi, ktorý by mal v piatok podpísať s moskovským veľkoklubom dvojročný kontrakt.

Program zápasov na turnaji Eastern Cape Soccer Challenge 2009 v JAR:

Utorok 20. januára o 18.00 h: FK Moskva (Rus.) - Jomo Cosmos (JAR)
Utorok 20. januára o 20.15: Bay United (JAR) - MFK Košice (SR)
Štvrtok 22. januára o 18.00: MFK Košice - FK Moskva
Štvrtok 22. januára o 20.15: Jomo Cosmos - Bay United
Utorok 27. januára o 18.00: Jomo Cosmos - MFK Košice
Utorok 27. januára o 20.15: Bay United - FK Moskva
Štvrtok 29. januára o 18.00: zápas o 3. miesto
Štvrtok 29. januára o 20.15: finále
Pozn.: Časy zápasov sú uvedené v miestnom čase, na Slovensku je o hodinu menej.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]