magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

V Košiciach sa zrazila dodávka s električkou
@ Aktuálne -> Doprava      Jan 19 2009 - 17:04 GMT

(SITA) – Dopravná nehoda sa stala krátkou pred trinástou hodinou na Raketovej ulici na košickom sídlisku Nad Jazerom. Skriňová dodávka Avia odbočovala zo Slaneckej cesty smerom do sídliska Nad Jazerom a zrazila sa s električkou, jeden električkový vozeň sa prevrátil na bok. Podľa prvých informácií pri nehode nikto nezahynul, no je veľa zranených osôb, presný počet zatiaľ nie je známy.
x x x

Vo Fakultnej nemocnici L. Pasteura (FNLP) Košice bolo dnes popoludní v súvislosti s vážnou dopravnou nehodou - zrážky dodávky a električky, ošetrených 14 pacientov. Ako informovala agentúru SITA hovorkyňa FNLP Jaroslava Oravcová, sedem ľudí ošetrili v traumatologickej ambulancii na Triede SNP a sedem na Klinike úrazovej chirurgie na Rastislavovej ulici.

„Väčšinou išlo o ľahšie úrazy – drobné zlomeniny, odreniny, tržné rany a podvrtnutia krčnej chrbtice. Hospitalizované boli tri pacientky, z ktorých dve utrpeli závažnejšie zranenia, jedna mala úraz brucha s poranením vnútorných orgánov a jej stav je vážny, druhá pomliaždenie hrudníka a chrbta. Ïalšia žena s poranením hlavy bola prijatá na pozorovanie,“ uviedla Oravcová.

Dopravná nehoda sa stala dnes krátko po poludní na sídlisku Nad Jazerom v Košiciach na Raketovej ulici. O nehode agentúru SITA informovala konzultantka DPMK Monika Murová. Ako uviedla, podľa informácií z dispečingu DPMK nehodu zapríčinil vodič Avie, ktorý nedal prednosť prichádzajúcej električke. Prednú časť súpravy vykoľajilo, vzápätí narazila do dvoch ståpov elektrického vedenia. Na sídlisko Nad Jazerom premáva náhradná autobusová doprava. Električková doprava by mala byť obnovená v utorok.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]