magyar
  polski
  deutsch

 Košice
 Prešov
 Miskolc
 Užhorod
 Rzeszów
 

FUTBAL: Košičania v JAR gól ešte nedali, Hovančík si zranil koleno
@ Aktuálne -> Šport      Jan 23 2009 - 15:12 GMT
Hráči corgoňligového klubu MFK Košice, ktorý slovenský futbal reprezentujú na medzinárodnom turnaji Eastern Cape Soccer Challenge 2009 v Port Elizabeth (JAR), ešte nedali gól. S domácim tímom Bay United remizovali 0:0 a s ruským FK Moskva prehrali 0:1.
SITA) - Hráči corgoňligového klubu MFK Košice, ktorý slovenský futbal reprezentujú na medzinárodnom turnaji Eastern Cape Soccer Challenge 2009 v Port Elizabeth v Juhoafrickej republike, ešte nedali gól. S domácim tímom Bay United remizovali 0:0 a s ruským klubom FK Moskva prehrali 0:1. Podľa generálneho riaditeľa MFK Jozefa Vukušiča mali v súboji s Moskovčanmi k zmazaniu nuly v kolónke vsietených gólov veľmi blízko, no už v prvom polčase nedokázali zužitkovať tri vyložené šance.

"Prvú mal Škutka, keď jeho pohotovú hlavičku k žrdi moskovský brankár s námahou vyrazil. Druhú ešte jednoznačnejšiu mal Dobias," citovala oficiálna stránka Košičanov (www.mfkkosice.sk) slová Jozefa Vukušiča. Pri zrode druhej šance "východniarov" stál Janič, ktorý sa na pravej strane uvoľnil cez dvoch obrancov, vnikol do šestnástky a pred bránku poslal strieľanú prihrávku, ktorú brankár vyrazil práve pred Dobiasa. Ten mal pred sebou prázdnu bránku, no mieril vedľa. "Tretiu veľkú príležitosť mal Matič. Po šikovnej kombinácii si pekne prevzal prihrávku a išiel sám na brankára. Dobre vystrelil, no gólman súpera reflexívne zachránil," opísal Matičovu možnosť bývalý tréner Prešova, Ružomberka a Košíc. Vukušič tiež upozornil, že po zmene strán Moskva vymenila prakticky celé mužstvo a bola lepšia. Hráči FK Moskva vedeli na kopačkách podržať loptu a vypracovali si aj šance. "V 53. minúte dali gól, ktorý sa ukázal byť rozhodujúci. Krušin odrazenú loptu napálil z 25 metrov nechytateľne k žrdi. Bol to pekný gól. Súper mal aj ďalšie šance, ale Gejza Pulen všetky pochytal. My sme sa už k príležitostiam nedostali. Našim sľubným akciám chýbala finálna prihrávka. Nedokázali sme ich dotiahnuť do zakončenia. Myslím si, že Moskva za druhý polčas zaslúžene vyhrala,“ priznal Jozef Vukušič.

Košičania mali aj v tomto súboji smolu, lebo pre zranenie nedohral Juraj Hovančík, ktorý pred odchodom do JAR podpísal s MFK niekoľkoročný kontrakt. Talentovaný 19-ročný hráč, ktorého počas zimnej prestávky skúšali v anglickom klube FC Middlesbrough, musel už po 15 minútach predčasne z ihriska. "Hovančík si nešťastne podvrtol koleno. Zápas s Moskvou bol tvrdý, ale nie zákerný," zdôraznil funkcionár aktuálne štvrtého mužstva Corgoň ligy. "Po prvom súboji s Bay United boli v opatere lekára mužstva Ján Novák a Kamil Kuzma, ktorí si podvrtli členky, teraz zasa Hovančík," dodal Jozef Vukušič.   |   tlačiareň
 
pošli na vybrali.sme.sk pošli do vybrali.sme.sk

Zdielať tento článok na Facebooku

 
(c) - autorské práva Box Network s.r.o., prevádzkovate¾ w.cassovia.sk . Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto obrazovky bez predchádzajúceho písomného súhlasu Box Network s.r.o. je výslovne zakázané. Viac informácií: [email protected]